Fredag 18 Jun
Stockholm

Unwind Clothing ger dig gratis musik

Köp kläder – få gratis musik.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Det nya svenska märket Unwind Clothing har ett helt nytt koncept: Tillsammans med en unik t-shirt får du en cd på köpet. Full med oslipade diamanter.

– Alla är ju intresserade av musik så det kändes ganska naturligt att göra en sådan grej. Det går lite hand i hand med kläder, tycker vi. Sen har vi fått väldigt positiv respons från klädbutikerna. Och så gynnar det ju musikerna, säger en av grundarna, Karl Rogler, till Nyheter24.

Tillsammans med Carl Sjögren startade Karl Rogler upp projektet i Lund där de pluggade. Under våren 2008 blev även designern och grafiska formgivaren Melina Grundel en del av Unwind Clothing.

Att hitta musiken var enkelt. Genom vänner och kompisars kompisar fick de snabbt in material till en skiva. Stilen är blandad, med allt från country och rock till pop och hiphop.

– Vi fick in väldigt mycket musik, en del var bra och en del mindre bra. Men skivan som vi satte ihop blev riktigt bra till slut.

Alla t-shirts är unika med egna, speciella tryck.

– Grundtanken är att de ska vara sköna och lite oversizade, säger Melina.

– Det är väl lite sådär småarty. Det ska vara snyggt, men också roligt, påpekar Carl.

De har även olika namn, med tillhörande beskrivning. På hemsidan kan du till exempel läsa om trycket labyrint som är en bild av det klassiska labyrintspelet.

"Don't get lost in the labyrint. Chances are you'll be there...forever."

En t-shirt har ett tryck föreställande Amsterdam. Trycket påminner om Papier-mché. En annan är mer enkel, men med flera uppochnedvända paraplyer.

– De flersta t-shirts har en personlig och underliggande tanke. Amsterdam är inspirerad en del av Ole Kirkegaard, till exempel. Tänk dig gummitarzan.

– De uppochnedvända paraplyerna (raining umbrellas) kom jag på under en resa till New York. Det regnade väldigt mycket och plötsligt fick jag syn på massor av paraplyer, som låg upp och ned, på gatan, säger Melina.

Gemensamt för trycken är att de utgår från olika sinnesstämningar.

– Strutsen (stroots) handlar om att skjuta på saker. Man kör huvudet ner i sanden, liksom, säger Carl Sjögren till Nyheter24.

Gå in på Unwind Clothing, köp en t-shirt och få en cd-skiva med ny musik. Tio procent av vinsten går till Läkare Utan Gränser.

Klicka dig vidare, ovan, för fler bilder på Unwinds t-shirts. Klicka i mitten av bilden för att se bildspelet i helskärm.

Lyssna på Lakitty - som är med på skivan:

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela