Måndag 18 Okt
Stockholm

Sveriges nya IT-girl och stjärnmodell

Nyheter24 träffade Eddie Petterson som tros bli vår nya stora modeexport.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Eddie Pettersson är nyss hemkommen från Paris där hon gjort en plåtning för tidningen Wad. Om två veckor ska hon åka dit igen och fota en kampanj för Petit Bateau. Paris börjar bli som en andra stad för modellen Eddie.

– Paris är den bästa staden i världen. Jag har varit där fyra gånger i år. Den är sunkig men ändå vacker. Det luktar cigarettrök överallt och är fullt av bilar och duvor men ändå är arkitekturen och folket vackra, säger Eddie Pettersson till Nyheter24.

Det är ett fullspäckat schema denna höst för modesveriges nya framtidslöfte. Denna månad är Eddie omslagsflicka för iCity och har bilder i vitt skilda tidningar som Rodeo och Glamour. Och hon är bara fjorton år.

– Jag stressar så himla mycket. Sen ligger jag efter i skolan om jag tar ledigt för att jobba, om så bara en dag. Men jag satsar verkligen på skolan. Jag vill läsa teater och franska i gymnasiet.

Modevärldens svar på Sarah Sjöström är så himla ung men börjar redan bli etablerad. Men hon har inte suttit inlåst i något läger i Milano utan arbetsgivarna hör av sig till agenturen. Vad är det som gör henne så speciell?

– Jag är inte så orginell egentligen. Inte jättesmal eller så speciell. Jag trivs med min kropp och jag tror att de som bokar mig uppskattar det, svarar Eddie.

– När jag gjorde ett jobb var det två äldre tjejer med från en annan agentur. De var helt orörliga. Men jag rör mig mycket Det blir svårt för fotografen om man står still. Det är som att jag dansar framför kameran då jag rör mig mycket, berättar Eddie.

Moderedaktörer som samarbetat med Eddie öser beröm över flickan. Emma Johansson från Cosmopolitan tror stort på Eddie:

– Eddie är väldigt ung men beter sig så mycket mognare. Det får henne att sticka ut i en bransch där professionalitet går före allt. Hon är inte bara ett utseende utan har så många sidor. Jag tror, nej jag är säker, på att Eddie kommer inte bara blir en stor modell utan sveriges nästa IT-Girl.

Kanske är hemligheten till Eddies framgångar just hennes lekfulla inställning. Mode ska vara kul. Något som står i bjärt kontrast till alla de dussintals små modebloggare, med panikartade blickar, som vi möter utanför en visning. Den tonåriga modellen tornar över dem alla på sina höga klackar.

– Jag har haft klackar konstant i ett halvår. Jag känner mig självsäker i dem. Tror jag har minst 30 par och alla har minst 5 cm klack. Skorna är grunden. Eller höjden, säger Eddie.

Men det är inga exklusiva märken som Eddie jagar visar det sig.

– Min hemlighet är Tradera. Man kan köpa väldigt billiga skor där. Min mamma fyndar ofta åt mig där. Mina finaste är svarta med tjejklack.

Snart förekommer Eddie i en musikvideo med en stor internationell artist som precis spelat in i Stockolm. Och om en vecka fyller Eddie år. Fast hon är fortfarande otroligt ung och har framtiden framför sig.

– Jag får inte ta nakenbilder. Fast om jag var äldre skulle jag inte vilja göra helnakna bilder. Skulle det bli en bröstbild av misstag blir min bokare på agenturen galen.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela