Michelle Obamas plaststil intar nobelfest

- 20/10/2009, 14:44 -

Är hon bara en bratzdocka eller en dyrkad modeprofil?

Under tisdagen släpps Michelle Obama som leksak. Dockan kommer med flera galaklänningar från höjdpunkter i den amerikanska historien. Bland dessa finns den lila klänningen som Michelle bar då Barack Obama utsågs till demokraternas presidentkandidat.

Förenta staternas första dam pryder Vogueomslag och hennes stil diskuteras hos Oprah och Malou. Michelle fick sitt erkännande som bäst klädda snabbare än vad hennes man fick genom nobelpriset. Något som inte bara beror på en "hype", menar Bono i sin krönika i New York Times.

"Samma vecka som Obama vann nobelpriset, var USA rankat som det mest älskade landet i världen....Något som inte kan förringas som ett tecken på Obamas kändisskap."

Dockan tros nu bli en storsäljare som kan rädda julhandeln. I modebloggarnas era och medelklassens förfall är en ledande kvinna, som ratar couture framför casual, en inspiration för GAP-generationen. Kanske inte för vad hon bär, men för att hon bara är. Den stora snackisen nu är vad Michelle Obama kommer ha på sig under nobelfesten.

Skrivet av: