Se de 25 mäktigaste modebloggarna

- 08/01/2009, 15:38 -

Vinnarbloggen blev inte den mest lästa bloggen - utan den mest creddiga.

I bloggosfären är inte antalet läsare allt som räknas. Även creddighet och trovärdighet spelar en stor roll. Nöjessajten Pause samlade ihop representater från svenska modmärken och pr-byråer och lät dessa lista de modebloggar de uppfattar som mest mäktiga i Sverige. Och resultatet?

Etta på listan blev Karolina Skande, som bloggat i drygt 3,5 år, och som bland annat skriver för Dagens Nyheter. Trots att hennes blogg är långt i från den mest lästa plockade hon hem på poäng då hennes tips och texter skapar uppmärksamhet och starkt ha-begär hos läsarna.

Resten av listan fylldes av några av våra största och mest välkända modebloggerskor i landet, Elin Kling, Eleonor Nygård, Sofi Fahrman och Ebba von Sydow låg alla på topp tio-listan. Två herrbloggar klämdes in i listan, däribland bloggen Manolo som satsar på en välskräddad herrstil.

Skulle listan ha baserats på antalet läsare hade Elin Kling kammat hem vinsten, som med sina 154 000 läsare i veckan drar absolut mest publik, tätt följd av Sofi Fahrman på 122 000 läsare. Vinnaren Karolina Skande knappar in på knappt 20 000 läsare i veckan.

Skrivet av: