Tisdag 24 Maj
Stockholm

En åtalas för Travolta-utpressning

Ambulansföraren Tarino Lightbourne åtalas nu för att ha utpressat familjen Travolta och hotat med att visa bilder på den döde sonen Jett.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Utpressarna krävde John Travolta på 20 miljoner dollar och hotade med att visa bilder på sonens Jetts döda kropp. Ambulansföraren Tarino Lightbourne åtalas nu för utpressning mot familjen Travolta.

Det var den 2 januari i år som John Travoltas 16-årige son, Jett, avled efter ha fått en anfall i familjens semesterhus på Bahamas.

Sjukvårdaren Tarino Lightbourne som körde den döende sonen med sjuktransport efter händelsen är en av de misstänkta. Lightbourne gick också ut i medierna och berättade om när han försökte rädda livet på Jett.

Ytterligare ett två heta namn har figurerat i härvan. En kvinnlig senator på Bahamas, vid namn Pleasant Bridgewater förhördes också av Bahamaspolisen, enligt BBC. Hon och Wilchcombe släpptes dock mot borgen på fredagen. Senatorn Bridgewater väntas dras inför rätta under nästa vecka, rapporterar ABC News.

Parlamentsledamoten Obie Wilchcombe, vän till familjen Travolta, togs också in av polisen för utpressningsförsök. Parlamentarikern Wilchcombe valde att avsäga sig sina uppdrag i parlamentet på Bahamas efter skandalen, men han bedyrar fortfarande sin oskuld.

– Jag har aldrig bett om någonting, det kan ingen påstå, sa Wilchcombe, till US Magazine.

Åklagaren Bernard Turner ville inte att Lightbourne skulle försättas på fri fot i väntan på förhandlingarna då han skulle ha möjlighet att göra sig av med fotot på skådespelarens son, BBC.

– Beklagligt nog, även i en stund av sådan fruktansvärd sorg, finns det ofta några få människor som försöker dra nytta av situationen i förhoppning om att tjäna några miljoner dollar, sa en av Travoltas advokater, enligt CNN.

Se inslag om utpressningen:

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela