- Foto: Charles Sykes/Scanpix

Martin Scorsese tar sig an Norge

Nu står det klart att stjärnregissören Martin Scorsese ska regissera filmatiseringen av den norska författaren Jo Nesbos bok "The Snowman" - något som var författarens dröm.


Det har länge diskuterats huruvida "Taxi Driver"-regissören Martin Scorsese är inblandad i projektet att göra en film av norska författaren Jo Nesbos bok "The Snowman". För en vecka sedan kom beskedet - det blir Scorseses som gör filmatiseringen av den norska deckareserien om polisen Harry Hole.

Valde regissör

Författaren Jo Nesbo ville själv välja regissör och längst upp på listan fanns Martin Scorsese, säger han till Aftonbladet.

- Jag förstod ju att det var orealistiskt, men plötsligt ändrade de sig och sade ja. Jag satte upp en lista med fem tänkbara kandidater. Min agent, Niclas Salomonsson, bara skakade på huvudet när han såg listan. Överst låg Martin Scorsese.

Nesbo säger att det inte är ett krav att handlingen i filmen att utspela sig i Oslo, som den gör i boken. Vad som är bestämts eller diskuteras är dock fortfarande hemligt.

Handlingen

Boken handlar om Harry Hole, en polis som tenderar att ta sig an speciellt våldsamma fall. I den sjunde boken härjar en seriemördare, som efter varje mord lämnar efter sig en snögubbe på brottsplatsen.

Martin Scorsese har tidigare regisserat storfilmer som "Goodfellas", "The Departed" och "Shutter Island".

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!