Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Spela som knarkarna

- 05/10/2008, 15:17 -

Detta spel riktar sig inte till Idol-tittare utan är av det råare laget.

Rock Band är tevespelet där hela gänget kan låtsas att de står i en replokal. Med plastinstrument får även en novis chansen att bli en rockartist.

Nu kommer kompisgängen även ta sig igenom Mötley Crües Dr. Feelgood framför teveskärmen då den släpps i spelform i oktober.

Det är inte Rock Bands utvecklare Harmonix som går ut med nyheten utan bandet själva. Något som vittnar om betydelsen för ett rockband i dag att finnas i spelform.

Dr. Feelgood är ett av 80-talest mer minnesvärda glamm-ögonblick och släpptes 1989. Inspelningen skedde efter en långperiod av tunga drogmissbruk där bandmedlemmarna levde på ruinens brant. Dessa smaskiga historier tas upp i de mer läsvärda kapitlen i Neil Strauss biografi The Dirt. Det mest dramatiska var när Nikki Sixx tog en överdos och vaknade upp omringad av sjuksystrar. En historia som återberättas i låten Kickstart my Heart som finns spelbar i Guitar Hero.

Lyssna på titelspåret Dr. Feelgood

Lyssna på Kickstart my Heart - låten om Nikki Sixx överdos.

Skrivet av: