Det här är allt om Margaret.
Margaret - Foto: TT

Här är allt om Margaret som tävlar i Melodifestivalen 2018

Artisten Margaret tävlar för första gången i Melodifestivalen 2018 under andra deltävlingen i Göteborg. Här är vad du inte vet om artisten.


Under andra deltävlingen i Melodifestivalen 2018 tävlar artisten "Margaret" med låten ”In my cabana” . Hon är relativt okänd i Sverige så här är sex saker du vill veta om henne.

1. Hennes riktiga namn

26-åringen är från polen och hennes riktiga namn är Małgorzata Jamroży. Men artistnamnet är alltså Margaret. 

2. Inte första gången i Melodifestivalen

Även om det är första gången Margaret tävlar i svenska Melodifestivalen så har hon tidigare tävlat med låten "Thank you very much" i den baltiska sångtävlingen i Karlshamn 2013. 

I den tävlingen kom hon tvåa så vi får se hur bra hon gör ifrån sig nu!

3. Stor i Polen

Margarets första platta "Add the blonde" sålde platina i Polen och tre av låtarna hamnade på topp 15-listan. Men även en låt har hamnat på topplistan i Sverige. Det var 2016 med låten "Cool me down". Kanske känner du igen den?

4. Om låten 

Låten "In my cabana" är enligt Margaret en låt vi behöver i Sverige. Anledningen ska vara att det är kallt här och vi behöver värmen. 

– Du kan välja vad som händer där. Det är sexigt. Vi vill bara festa på stranden och sedan beror det på vad du vill göra. Det är hett i min cabana, det händer mycket. Det som händer i cabanan, stannar cabanan, säger hon till Aftonbladet.

5. Tycker det är lite underligt att vara med i Melodifestivalen

Eftersom att Margaret inte är svensk så tycker hon att det känns konstigt att vara med i tävlingen. Även om hon tycker att det är väldigt roligt. 

– Om du tänker på det är det ganska konstigt, för jag är inte svensk och jag tycker verkligen att det ska vara en svensk akt som åker till Eurovision. Men att vara med i Melodifestivalen känns toppen, säger hon till Aftonbladet.

6. Liknar en annan låt

Tycker du att låten påminner om en annan låt? Du är inte ensam. Det är flera som har uppmärksammat att låten liknar superhiten "Havana" med Camila Cabello.

Läs mer om det här

TV: Samir och Sigrid får frågor om varandra – svarar på det sötaste sättet

Läs också om hur Samir Badran egentligen kom med i programmet Lets dance

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Tittar du på Melodifestivalen?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Veckans film och serier – Gosling som stuntman

1 timme sedan

Céline Dion om svåra sjukdomen: "Hoppas på ett mirakel"

idag 02:42
Den kanadensiska megastjärnan Céline Dion, som i fjol tvingades ställa in sin världsturné sedan hon drabbats av den ovanliga neurologiska sjukdomen stiff person syndrome, har för första gången sedan sjukdomsbeskedet givit en intervju.

Förlustaffären: Nu har lyxvillan från SVT:s “Husdrömmar” sålts

igår 21:37
Nu har har den omtalade lyxvillan från SVT:s “Husdrömmar” sålts. Huset är byggt med hjälp av en feng shui-expert och kostade 14 miljoner. Men det blev en riktig förlustaffär när paret sålde villan på Värmdö.

Aboriginer får tillbaka spjut – efter 250 år

igår 20:50
Fyra aboriginska spjut som togs från Australien till England av den brittiske upptäcktsresanden James Cook och hans besättning 1770 har återlämnats till Australiens urbefolkning.

Brosnan i huvudrollen när boksuccé blir film

igår 19:20
Han fick sitt genombrott som detektiven Remington Steele i tv på 1980-talet. Nu ska Pierce Brosnan spela brottsutredare igen. Den irländske skådespelaren får huvudrollen när boksuccén "Torsdagsmordklubben" filmatiseras.

Nya skräckbilder på Johanna Toftbys ansikte – vill varna andra

igår 16:30
Johanna Toftby Fors, 50, väljer nu att visa upp bilder på sitt ansikte som skiftar i både blått, grönt och gult.