Emilia Clarke i Game of Thrones berättar om hjärnblödningen.
Emilia Clarke berättar nu för första gången någonsin att hon har drabbats av två hjärnblödningar. - Foto: Jordan Strauss/Invision/AP/TT Bild, Stella Pictures. Bilden är ett montage.

Emilia Clarke i "Game of Thrones" opererad efter hjärnblödning

Skådespelaren Emilia Clarke känner vi igen som Daenerys Targaryen i "Game of Thrones". För första gången någonsin berättar nu Clarke att hon har drabbats av två hjärnblödningar och tvingats till tuffa operationer.


"Game of Thrones"-stjärnan Emilia Clarke, 32, berättar nu för första gången att hon tvingats att operera sin hjärna två gånger. Det är i tidningen The New Yorker som Emilia öppnar upp sig och berättar om de livshotande hjärnblödningarna hon drabbades av.

"En skjutande, huggande och bromsande smärta". Så beskriver Emilia den första hjärnblödningen. Året var 2011 och hon hade precis avslutat ett träningspass när hon kollapsade på toaletten.

Läkarna gav Emilia diagnosen hjärnblödning (subaraknoidalblödning). Dödligheten är hög, och enligt BBC så dör en tredjedel direkt eller kort efter.

Emilia Clarke som Daenerys Targaryen i "Game of Thrones". Bildkälla: Stella Pictures

Efter operationen så fick Emilia afasi. Hon kunde inte kommunicera och befarade att hennes skådespelarkarriär var över. Hon behövde minnas sina repliker men nu visste hon inte ens vad hon hette. 

– I mina värsta ögonblick så ville jag  bara dö. Jag frågade läkarna om de inte bara kunde låta mig dö, skriver hon. 

Emilia tillfrisknade såpass att hon kunde filma den andra säsongen av "Game of Thrones". Men vägen tillbaka var ingen dans på rosor. 

– Jag var ofta så vimsig och så svag att jag trodde att jag skulle dö, skriver hon vidare. 

Emilia Clarke är nu helt frisk. Bildkälla: Stella Pictures.

År 2013 tvingades hon genomgå ännu en operation. Detta efter en hjärnblödning på andra sidan av hennes hjärna. Den andra operationen var svårare, och läkarna fick öppna upp hennes skalle. 

– Det såg ut som att jag hade varit med om ett krig som var mycket mer brutalt än något av det som Daenerys har varit med om, berättar Clarke vidare. 

Emilia är nu helt återställd och har nu varit med och dragit igång en välgörenhetsorganisation som stödjer de som tillfrisknar från hjärnskador och strokes.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Dolly Parton kryddar Beyoncés nya

3 timmar sedan

Kanonvinsten: Så mycket såldes Zoe Fay Brown sin lägenhet för

igår 23:12
I slutet på mars sålde Zoe Fay Brown sin lägenhet på Södermalm i Stockholm. Här får ni veta vad slutpriset landade på.

"Oppenheimer"-paret adlas efter succén

igår 21:32
Regissören Christopher Nolan och filmproducenten Emma Thomas tilldelas hederstitlar för sina bidrag inom filmindustrin och får nu tituleras Sir respektive Dame.

Här syns Carolas ex Jimmy med tv-stjärnan: "Puman är här"

igår 15:42
Carola Häggkvist och hennes ex-pojkvän Jimmy Källqvist såg ut att ha det trevligt med den kända tv-stjärnan. "Puman är här", skriver Carola på sin Instagram.

Carina Berg oigenkännlig på nya bilderna: "Jag behöver hjälp nu"

igår 14:55
​Carina Berg har gjort en drastisk förändring med sitt utseende. Förgäves försökte Carolina Gynning stoppa henne – men Carina lyssnade inte. – Det var modigt. Du var modig som gjorde det, säger Carolina Gynning till Carina.

Realityprofil åtalas – slog barnen blodiga med stekspade

igår 14:12
​En svensk realityprofil åtalas nu, misstänkt för att ha misshandlat sina barn under flera års tid. I samtal med socialtjänsten har barnen berättat detaljerat om hur de blivit misshandlade med bland annat en stekspade i metall och slagna med en fjärrkontroll.