Paulina Danielssons utspel om abortfrågan
Paulina Danielssons utspel om abortfrågan - Foto: Stella pictures

Paows utspel om abortfrågan: "Borde bli strängare"

Det var på Instagram story som Paulina Danielsson uttalade sig om abort och sa att många kvinnor använder det som preventivmedel. "Varför ska vi utnyttja systemet?", säger Paow.


Det stormar rejält kring realitystjärnan Paulina "Paow" Danielsson, 25. Profilen riktade nyligen kritik mot journalisten Johanna Bladh för hennes åsikter kring abortfrågan.

I ett kommentarsfält skrev Paow: "Jag har skitit i kondom många gånger för att jag vet att vi har rätt till abort i Sverige. Flera av mina vänner med :) så ja jag har den bilden. Även om det är fel".

"Det borde bli strängare"

Nu har Paow gått ut på sin Instagram story för att uttrycka sina åsikter kring frågan. Där menar hon på att alldeles för många kvinnor använder abort som preventivmedel.

– Det är skitenkelt att göra abort i Sverige och visst det är jättebra, men varför ska vi utnyttja systemet? Vi borde bli bättre på det, därför borde de bli strängare med abortreglerna, säger Paow i ett klipp.

Paow anser att abortlagen borde bli strängare. Bildkälla: Stella pictures

Realityprofilen menar på att abort har blivit en trygghet för många kvinnor. Dock anser hon att den nuvarande lagen gör att många slarvar med att skydda sig under sex. 

– Skulle jag vara gravid nu så skulle jag kunna göra en abort imorgon. Det ska inte vara så enkelt, säger hon.

Vill att samhället lägger abortpengarna på annat

Paow tycker att aborter kostar samhället alldeles för mycket pengar. Istället tycker hon att man borde lägga pengar på skolor eller flyktingar istället.

– Nej istället ska man vara en "hoe" och knulla utan kondom. Då kan man göra abort och kasta fostret i soptunnan efteråt. Vad gör det? Vem bryr sig?, säger Paow. 

"Kallar kvinnor som gjort abort för horor"

Nyheter24 tog kontakt med Johanna Bladh som kommenterade Paows utspel.

– Att Paow kallar kvinnor som gjort abort för horor talar ju för att hon inte riktigt har koll på hur sex och samlag fungerar. Den främsta anledningen till att kvinnor gör abort är för att de inte är redo att ta hand om ett barn, skriver Bladh i en kommentar till Nyheter24.

Johanna Bladh slår tillbaka mot Paow abortkritik. Bildkälla: Johanna Bladh/Instagram

Hon menar på att göra en abort är att ta ansvar. Och det handlar inte om att kvinnor är ”är för lata för att ta ett p-piller”. Dessutom kritiserar hon Paows utspel om att kvinnor utnyttjar aborträtten som preventivmedel.

– Systemet finns för att kvinnor ska kunna välja att axla föräldrarollen först när de verkligen är mogna för det – ett val som män redan haft i århundraden, säger hon.

Se klippet ovan när Paow pratar om abortfrågan!

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Så gör du hitlåtar med AI – enkelt och helt gratis

1 timme sedan

CAIA Cosmetics reklam med Mentos väcker ilska: "Smaklöst"

1 timme sedan
CAIA Cosmetics släppte i dagarna en serie läppglans som är ett samarbete med godiset Mentos. Nu möts en av reklamfilmerna för produkterna av hård kritik. "Har CAIA tappat det helt?" och "Smaklöst" är några reaktioner.

Antonija Mandirs korta svar till TV4: "Ur arslet"

1 timme sedan
Det var under veckan som Antonija Mandir berättade för sina följare att hon fått ett erbjudande från TV4 som hon valt att tacka nej till.

Efter 55 år – Beatlesfilm får nypremiär

2 timmar sedan
Filmen "Let it be" har länge legat orörd i arkiven. Men nu ska Beatlesdokumentären visas igen – nästan 55 år efter premiären, uppger Variety.

Så friade Nisse Hallberg till Emelie Uggla: "Kommer inte ihåg någonting"

2 timmar sedan
Nisse Hallberg är en svensk komiker och poddprofil. Men hur mycket vet du egentligen om stand up-stjärnan? Nyheter24 reder ut de vanligaste frågorna som svenskarna googlar om Hallberg.

Anders Lundins okända sjukdom: "Jobbigt, skämmande, läskigt"

2 timmar sedan
Den folkkära tv-profilen Anders Lundin fångade svenska folkets hjärtan redan på 1980-talet. Nu berättar han om tiden med okända sjukdomen. Tiden kantades av behandling som var både jobbig och skrämmande.