Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Paows utspel om abortfrågan: "Borde bli strängare"

- 05/06/2019, 13:39 -

Det var på Instagram story som Paulina Danielsson uttalade sig om abort och sa att många kvinnor använder det som preventivmedel. "Varför ska vi utnyttja systemet?", säger Paow.

Det stormar rejält kring realitystjärnan Paulina "Paow" Danielsson, 25. Profilen riktade nyligen kritik mot journalisten Johanna Bladh för hennes åsikter kring abortfrågan.

I ett kommentarsfält skrev Paow: "Jag har skitit i kondom många gånger för att jag vet att vi har rätt till abort i Sverige. Flera av mina vänner med :) så ja jag har den bilden. Även om det är fel".

View this post on Instagram

Kändisar. Personer med mycket följare men också mycket makt. Jag älskar att jobba i en bransch där en kvinnas ärliga ord om sitt uppbrott, hennes förlossningsfilm eller berättelse om kampen mot sin acne kan påverka så många positivt. Men 2019 finns fortfarande de som inte alltid fattar vilken makt deras ord på sociala medier har. Jag blir genuint ledsen av att se en person som @kattpaow gå in och skriva nedvärderande och grovt generaliserande kring kvinnors rätt till abort i Sverige (swipa👉). En person som jag jobbat mycket med och som varit gäst i mitt program, en inspelning som jag tyckte blev väldigt bra och var väldigt trevlig. Men det är viktigt att skilja på att ge sig in i en debatt med faktabaserade argument - och att bara kasta ur sig saker som inte bidrar till annat än att skuldbelägga kvinnor. Eftersom jag driver mycket frågor om abort här på Instagram vill jag bara vara tydlig med att jag tar avstånd från den här typen av kommentarer och tycker inte att det är okej 💔 #abort

A post shared by Johanna Bladh (@johanna.bladh) on

"Det borde bli strängare"

Nu har Paow gått ut på sin Instagram story för att uttrycka sina åsikter kring frågan. Där menar hon på att alldeles för många kvinnor använder abort som preventivmedel.

– Det är skitenkelt att göra abort i Sverige och visst det är jättebra, men varför ska vi utnyttja systemet? Vi borde bli bättre på det, därför borde de bli strängare med abortreglerna, säger Paow i ett klipp.

Paulina Danielsson
Paow anser att abortlagen borde bli strängare. Bildkälla: Stella pictures

Realityprofilen menar på att abort har blivit en trygghet för många kvinnor. Dock anser hon att den nuvarande lagen gör att många slarvar med att skydda sig under sex. 

– Skulle jag vara gravid nu så skulle jag kunna göra en abort imorgon. Det ska inte vara så enkelt, säger hon.

Vill att samhället lägger abortpengarna på annat

Paow tycker att aborter kostar samhället alldeles för mycket pengar. Istället tycker hon att man borde lägga pengar på skolor eller flyktingar istället.

– Nej istället ska man vara en "hoe" och knulla utan kondom. Då kan man göra abort och kasta fostret i soptunnan efteråt. Vad gör det? Vem bryr sig?, säger Paow. 

"Kallar kvinnor som gjort abort för horor"

Nyheter24 tog kontakt med Johanna Bladh som kommenterade Paows utspel.

– Att Paow kallar kvinnor som gjort abort för horor talar ju för att hon inte riktigt har koll på hur sex och samlag fungerar. Den främsta anledningen till att kvinnor gör abort är för att de inte är redo att ta hand om ett barn, skriver Bladh i en kommentar till Nyheter24.

Johanna Bladh

Johanna Bladh slår tillbaka mot Paow abortkritik. Bildkälla: Johanna Bladh/Instagram

Hon menar på att göra en abort är att ta ansvar. Och det handlar inte om att kvinnor är ”är för lata för att ta ett p-piller”. Dessutom kritiserar hon Paows utspel om att kvinnor utnyttjar aborträtten som preventivmedel.

– Systemet finns för att kvinnor ska kunna välja att axla föräldrarollen först när de verkligen är mogna för det – ett val som män redan haft i århundraden, säger hon.

Se klippet ovan när Paow pratar om abortfrågan!