Krigsserie Skarsgårds genombrott

"Generation kill" blev Alexander Skarsgårds stora genombrott i USA.


Röstcoach

– Plötsligt var jag med på kartan. Nu är det lättare att sälja in mig, det var lite svårt tidigare, säger Alexander Skarsgård till TT Spektra.

På fredag börjar SVT visa miniserien "Generation kill", som bygger på en bok om några marinkårssoldaters upplevelser under Irakkriget i anfallet mot Bagdad. Serien blev en stor framgång i USA och speciellt Alexander Skarsgård fick stor uppmärksamhet för rollen som furiren Brad Colbert, soldaten som är så kylig och säker i krigssituationer att han får smeknamnet "Iceman".

Det var många som först vägrade tro att han kom från Sverige, eftersom hans amerikanska uttal var så perfekt.

– Jag jobbade stenhårt med en voice coach. Det var oerhört viktigt att få amerikanskan rätt. För om den är fel, så kan det verkligen ligga en i fatet när man går på en casting.

"Jag har det roligare nu"

När vi når honom per telefon har han just avslutat sminkningen inför inspelningen av ännu ett avsnitt av "True blood". Det är den andra tv-serie han gjort i USA. Han spelar en tusenårig vikingavampyr, och eftersom den första serieomgången blev en stor succé håller man just nu på med att spela in omgång två.

– Det är jättekul. Jag har det roligare nu, eftersom min karaktär utvecklas mer och mer och får en allt större roll, säger Skarsgård. Jag är otroligt nöjd med att ha fått den här rollen. Det är roliga manus och det är intressanta värderingar. Om det blir en tredje serie, det har jag inte en aning om. Vi tar en säsong i taget.

Rourkefilm

Den nya säsongen av "True blood" börjar sändas i amerikansk tv senare i år och lär komma till Europa framåt hösten med visning i Canal Plus i Sverige.

I pausen mellan de båda "True blood"-omgångarna har han hunnit med att i New York göra thrillern "13", mot bland Mickey Rourke och Jason Statham. På internet ryktas det nu att han är aktuell för huvudrollen i Kenneth Branaghs kommande film "Thor", men detta vill han inte tala om.

– Efter "True blood", som slutar i juli, har jag inte en aning om vad som händer. Jag vet bara, att om det inte blir något omedelbart jobb, så åker jag hem till Sverige. Jag har inte varit hemma sedan i oktober.

VIDEO: Skarsgård i True Blood

VIDEO: Skarsgård är "Iceman"

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ett drakskepp rammar Nordiska paviljongen

Anna Books skämt om dottern Vanessas rumpa: "Glöm inte..."

Anna Books dotter Vanessa Toledano har hunnit bli 21 år. Idag jobbar hon i Spanien och är aktiv på sina sociala medier. Och när Vanessa la ut en bild på sin Instagram så reagerade mamma Anna direkt på en detalj...

Salman Rushdie gör dokumentär om attacken

Salman Rushdie och hans fru gör en dokumentärfilm om knivattacken mot honom. Det skriver författaren i sin nya roman "Kniv" som nu ges ut internationellt. Där håller han också tal till sin angripare.

Anneli om de hemliga planerna efter Hotell romantik: "Stort"

1 timme sedan
Det slog gnistor när Anneli Holm träffade Thomas Hynes i andra säsongen av Hotell romantik. Bara sex dagar senare gifte de sig i tv. Nyheter24 har pratat med Anneli, som avslöjar vad som hänt sedan kamerorna slutade filma.

SVT:s blixtändring: Därför nobbades GVFÖ-Torsten

1 timme sedan
Torsten Malmgård trodde inte att han skulle medverka i "Gift vid första ögonkastet" 2024. Men SVT ändrade sig – fem dagar innan bröllopet, rapporterar Expressen.

Fler avhopp från artister inför Eurovision

2 timmar sedan
Dotter och Titiyo sällar sig nu till de artister som hoppat av evenemang i Malmö inför Eurovision Song Contest i maj.