Alex Skarsgårds succéserie på SVT

Prisade HBO-serien "Generation Kill" visas på SVT i april.


SVT har köpt in den prisade amerikanska teveserien Generation Kill med svensken Alexander Skarsgård i en av huvudrollerna.

Serien, ursprungligen gjord av HBO, var Skarsgårds stora genombrott i Hollywood och bygger på Rolling Stone-reportern Evan Wrights bok med samma namn. Wright levde med den amerikanska marinkåren under de första dagarna av USA:s invasion av Irak under 2003.

Alexander Skarsgård spelar sergeant Brad Colbert, en karaktär som, liksom de andra i serien, även finns i verkligheten. Colbert kallas The Iceman för sin förmåga att hålla huvudet kallt även i svåra situationer.

Serien innehåller mycket starka scener och hyllades av många krigsveteraner som kände igen sig och sina upplevelser av kriget, skriver GP.

Generation Kill hade amerikansk premiär sommaren 2008, och har tidigare visats på betalkanaler i Sverige.

Fredag 17 april går den upp i sju timslånga delar på SVT. Sändningstiden blir 22.30.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Carina Berg oigenkännlig på nya bilderna: "Jag behöver hjälp nu"

Realityprofil åtalas – slog barnen blodiga med stekspade

1 timme sedan
​En svensk realityprofil åtalas nu, misstänkt för att ha misshandlat sina barn under flera års tid. I samtal med socialtjänsten har barnen berättat detaljerat om hur de blivit misshandlade med bland annat en stekspade i metall och slagna med en fjärrkontroll.

Efva Attling och Eva Dahlgren släpper låt ihop

1 timme sedan
För första gången på 43 år släpper Efva Attling en låt – tillsammans med sin fru Eva Dahlgren. "Remember summer breeze" är skriven av dem båda och beskrivs som en sommarsång med 70-talskänsla.

Harvard tar bort bok med människoskinn

2 timmar sedan
Harvards universitetsbibliotek har bestämt sig för att ta bort omslaget på en bok som länge varit omstridd – eftersom pärmen är gjord av en människas hud, skriver New York Times. 1800-talsboken av Arsène Houssaye handlar om människans själ, och har titeln “Des destinées de l’ame".

Malin Ullgren: Otrohet är överdrivet laddat

3 timmar sedan
Hon skrev essäer om otrohetsromaner – men började själv skildra en förbjuden relation. Efter över 20 år som kritiker romandebuterar Malin Ullgren om jakten på en förhöjd livskänsla, som går via både litteraturen och lusten.

Därför känner du igen Kerstin Linden i nya "Ronja Rövardotter" på Netflix

3 timmar sedan
Vilket datum har "Ronja Rövardotter" premiär på Netflix, när kommer säsong 2 och varför känns huvudrollsinnehavaren Kerstin Linden så bekant? Nyheter24 reder ut allt om den nya tv-serien.