Linnéa Claeson
Linnéa Claeson anklagas för att kapitalisera på barncancer. Nu har hon ändrat sitt inlägg.

Kritikstorm mot Linnéa Claeson efter inlägget om barncancerdagen

Linnéa Claeson tände ett ljus tillsammans med en cancersjuk flicka. Sedan taggade hon det café där de varit och berättade om ställets nya verksamhet. Det fick Linnéas följare att se rött.


Det var tidigare i veckan som medieprofilen Linnéa Claeson, 28, la ut en bild på sig själv och den cancersjuka flickan Molly, 8.

"Hon undrade om jag ville tända ljuset idag, på internationella barncancerdagen, för att uppmärksamma alla barn som drabbas av cancer. Jag skrev då till henne och frågade om vi inte skulle ses och tända ljuset tillsammans. Så idag sågs vi stans mysigaste kaffebar och bästa fik Wilmer Kaffebar som utöver Kungsholmen har öppnat en ny pärla i Vasastan", skrev Linnéa och taggade caféet.

Linnea Claeson taggade ett fik och berättade att de öppnat ett nytt i Vasastan. Bildkälla: Instagram/linneaclaeson, Bloggbevakning 

Det skapade ramaskri bland hennes följare, och trots att många försvarar Linnéas tilltag så var det även många som höjde sina röster. Så här lyder några reaktioner i hennes kommentarsfält:

"Så tråkigt att använda en fin gest för att göra smyga in lite reklam för ett kaffehak bara, eller hur är det annars relevant vart ni befann er?"

"Förstår att det är fin tanke bakom inlägget, men var det verkligen nödvändigt och ta tillfället i akt för att promotea en kaffebar? Känns som fokusen skiftade lite där"

"Men varför tipsar du om ett fik när inlägget handlar om barncancer? Det ser så himla konstigt ut i sammanhanget. Tipsa om det i ett separat inlägg? Mvh en som hade cancer som barn"

"Superfint att lyfta barncancerfonden men det ser lite udda ut när uppenbar reklam passas på att att klämmas in. Det är såklart helt upp till dig vad du skriver men det ger intrycket av att det kvittar vilket ämne du tar upp, reklamen ska med. Tråkigt, om du vill att man ska uppfatta dig som genuin, Linnea."

"Fyfan va äckligt att använda sina sponsorer för egen vinning på ett cancersjukt barn. När ska alla Linneas följare inse att de hyllar en charlatan?"

"Nästa gång kanske inte göra reklam för ett café och Barncancerfonden i samma inlägg. Sponsrat av cafeet eller inte så sticker det i ögonen. Att vara snäll och göra reklam är inte en så bra blandning."

"Men varför välja att göra det i denna post? Du måste väl förstå att det ser illa ut, du som luttrad influencer vid det här laget?".

Linnéa Claeson kritiseras för inlägget. Bildkälla: Pontus Lundahl/TT Bild

Även Instagramkontot Vardagsrasismen uppmärksammade det faktum att Linnéa taggade fiket.

"Det är otroligt osmakligt ändå att i ett inlägg om ett cancersjukt barn namedroppa ett privat företag och deras utökade verksamhet. Vill någon uppmärksamma barncancerfonden eller cancer går det alldeles utmärkt att göra utan att smyga in företagsreklam samtidigt", skrev Paula Dahlberg bakom kontot Vardagsrasismen.

Efter kritikstormen så valde Linnéa att redigera inlägget.

Tidigare har Nyheter24 skrivit om Patrik Sjöbergs kritik mot Linnéa Claeson. "Jag mår illa", säger han.


De senaste nyheterna direkt i din inkorg!