Bråket i splittrade succépodden Della Q – här är allt som har häntFoto: Instagram, Josefine Backstrom / TT
Bråket i splittrade succépodden Della Q – här är allt som har häntFoto: Instagram, Josefine Backstrom / TT - Foto: Instagram, Josefine Backstrom / TT

Bråket i splittrade podden Della Q – här är allt som har hänt

Den hyllade succépodden Della Q splittras och läggs ner. Men vad var det egentligen som hände? Nyheter24 reder ut.


Nu splittras den prisade podcasten Della Q. 

Tillsammans har Moa Wallin, Anna Björklund och Bianca Meyer varit succétrion som har drivit podden sedan premiären sommaren 2018. 

Under två år har podden utmanat den moderna bilden av feminism. Men nu kommer medlemmarna att gå skilda vägar.

PUBLICERAR TRE INSTAGRAMINLÄGG

Det hela började med att Björklund publicerade tre Instagram-inlägg där hon beskrev att den nuvarande duon kommer att splittras helt, och att inget avsnitt kommer att komma ut på måndag.

I första inlägget beskriver Björklund situationen med Bianca Meyer. Meyer hade mått dåligt psykiskt och fysiskt under 2019. 

I slutet av januari under en hätsk diskussion i podden konfronterade Björklund Meyer om hennes psykiska ohälsa.

Efter det valde Meyer att hoppa av. Hon hade ringt Spotify och sagt att hon mådde dåligt och inte skulle fortsätta. 

I inlägg två skriver Björklund att både hon och Wallin sedan var skakiga efter vintern och att båda två funderade på att lägga ner podden. 

Dock fungerade podden bra utan Meyer menar Björklund. De funderade på ett nytt koncept där podden skulle ha gäster och släppte ett avsnitt med Lotta Lundgren

Björklund skriver i inlägget att hon dock märkte att Moa Wallin inte var lika engagerad, men att hon trodde att det berodde på hennes personlighet och att Wallin var gravid.

Björklund skriver fortsatt att Wallin inte förrän nyligen i veckan hade meddelat att hon ville hoppa av. 

I sista inlägget skriver Björklund att det var tänkt att Wallin skulle berätta om sin graviditet under måndagens avsnitt.  Men att "död vänskap fastnar på ljudkurvan" så utgången inte blev som det var tänkt från början.

"Istället för att fortsätta slå en död häst så kommer jag vänta med att släppa något mer avsnitt tills jag kan göra något som känns real och bra. tack för allt hittills", skriver Björklund avslutningsvis. 

BLIR MYCKET UPPMÄRKSAMMAT PÅ TWITTER

Bråket blir mycket uppmärksammat på Twitter och DellaQ och Anna börjar snabbt att trenda.

Anna Björklunds sätt att berätta om Moa Wallins graviditet blir mycket ifrågasatt och stämningen är hätsk.


Björklunds två tweets följs av ifrågasättande och kritik inför hur hon har hanterat situationen. Men även en hel del personangrepp och trakasserier.

Senare lägger Moa Wallin ut en printscreen på sin Instagram-story angående vilken tid hon sagt till Anna att hon vill hoppa av DellaQ.

Moa Wallin skriver tillsist att hon inte kommer kommentera händelsen vidare utan ska försöka att smälta vad som har hänt.

Björklund skriver senare på Twitter att Moa Wallins beslut av att hoppa av podden har saboterat Björklunds ekonomi. Och att hon snart är en trebarnsmamma, alltså att hon gravid.


Twitteranvändare ger då svar på tal.

Avslutningsvis berättar Björklund på Instagram-story om känslan just nu och hur hon ser på framtiden. 

Bianca Meyer har inte uttalat sig om händelsen men kommer att delta i podden Gott Snack med Fredrik Söderholm på fredag. 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Här syns Carolas ex Jimmy med tv-stjärnan: "Puman är här"

Carina Berg oigenkännlig på nya bilderna: "Jag behöver hjälp nu"

​Carina Berg har gjort en drastisk förändring med sitt utseende. Förgäves försökte Carolina Gynning stoppa henne – men Carina lyssnade inte. – Det var modigt. Du var modig som gjorde det, säger Carolina Gynning till Carina.

Realityprofil åtalas – slog barnen blodiga med stekspade

1 timme sedan
​En svensk realityprofil åtalas nu, misstänkt för att ha misshandlat sina barn under flera års tid. I samtal med socialtjänsten har barnen berättat detaljerat om hur de blivit misshandlade med bland annat en stekspade i metall och slagna med en fjärrkontroll.

Efva Attling och Eva Dahlgren släpper låt ihop

2 timmar sedan
För första gången på 43 år släpper Efva Attling en låt – tillsammans med sin fru Eva Dahlgren. "Remember summer breeze" är skriven av dem båda och beskrivs som en sommarsång med 70-talskänsla.

Harvard tar bort bok med människoskinn

2 timmar sedan
Harvards universitetsbibliotek har bestämt sig för att ta bort omslaget på en bok som länge varit omstridd – eftersom pärmen är gjord av en människas hud, skriver New York Times. 1800-talsboken av Arsène Houssaye handlar om människans själ, och har titeln “Des destinées de l’ame".

Malin Ullgren: Otrohet är överdrivet laddat

3 timmar sedan
Hon skrev essäer om otrohetsromaner – men började själv skildra en förbjuden relation. Efter över 20 år som kritiker romandebuterar Malin Ullgren om jakten på en förhöjd livskänsla, som går via både litteraturen och lusten.