Prins Carl Philip och prinsessan Sofia
Prins Carl Philip och prinsessan Sofia - Foto: Stella Pictures.

Så firas prins Carl Philip – Sofias gulliga gest

Prins Carl Philip fyller 41 år idag – men det blir inget storslaget firande som förra året. Istället får han nöja sig med ett mer lågmält firande. Men prinsessan Sofia har inte glömt makens födelsedag.


När prins Carl Philip fyllde 40 galna år förra året så ställde han till med en rejäl fest på Slottet. Det var roligt nog maskerad, och temat var att gästerna skulle klä ut sig till vad de drömde om att bli som barn.

Bland gästerna fanns bland annat den tidigare dokusåpaprofilen Meral Tasbas, drottning Silvias gudson Fredrik von der Esch med sin flickvän, skådespelaren Cecilia Forss. Även skådespelaren Rafael Edholm var på plats, precis som artisten Danny Saucedo – som även uppträdde på festen.

Prins Carl Philip fyller 41 idag. Bildkälla: Stella Pictures.

Inget storslaget i år

Men nu, när prins Carl Philip idag den 13 maj fyller 41 år så blir det ett något mer stillsamt firande. Det blir inget officiellt och storslaget som när kronprinsessan Victoria eller kungen fyller år. Den här födelsedagen blir något torftigare. 

– Vi uppmärksammar prinsens födelsedag på vår hemsida. I övrigt firas födelsedagen privat, säger Margareta Thorgren, informationschef på hovet, till Svensk Dam.

Vad prinsen och familjen ska hitta på återstår att se, men på Kungahusets officiella Instagram så hyllas Carl Philip med en fin bild tagen av hans kära hustru prinsessan Sofia.

"I dag fyller H.K.H. Prins Carl Philip 41 år.Prinsen ses här fotograferad av Prinsessan Sofia på trappan till familjens hem på Djurgården i Stockholm", står det att läsa till bilden på en skrattande prins.

Grattis på födelsedagen!

Nyligen skrev Nyheter24 om ilskan mot kung Carl XVI Gustaf som unnade sig en bil för 1,7 miljoner kronor – mitt under rådande corona-pandemi. Läs mer här.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Malin Ullgren: Otrohet är överdrivet laddat

Därför känner du igen Kerstin Linden i nya "Ronja Rövardotter" på Netflix

Vilket datum har "Ronja Rövardotter" premiär på Netflix, när kommer säsong 2 och varför känns huvudrollsinnehavaren Kerstin Linden så bekant? Nyheter24 reder ut allt om den nya tv-serien.

Sanningen om Victoria Silvstedt och Maurice Debbah – det gör han egentligen

1 timme sedan
Victoria Silvstedt är den svenska modellen och sedemera börsproffset som trollbundit svenskarna sedan sitt genombrott i början an 1990-talet. Än idag är det många ute i stugorna som är nyfikna på Victoria – här har Nyheter24 sammanställt de vanligaste frågorna svenskarna googlar om Victoria – hennes längd, ålder, ex-man, pojkvän, barn och mycket mer.

Tittarnas anklagelse mot juryn i Sveriges mästerkock 2024: "Blev påhoppad"

2 timmar sedan
Sveriges mästerkock 2024 är i full gång och i det senaste avsnittet fick Hugo, 25, lämna tävlingen – något som fått tittarna att reagera.

Fares spel fortsätter att sälja i miljoner

2 timmar sedan
Josef Fares "It takes two" fortsätter att sälja i mångmiljontal. Nu har spelet, utvecklat av svenska Hazelight, passerat 16 miljoner sålda exemplar, meddelar bolaget på X i samband med att spelet fyller tre år.

Kritik mot utredning om kulturell samverkan

2 timmar sedan
Hård kritik riktas mot utredningen av kultursamverkansmodellen – och Kulturrådet avstyrker samtliga förslag.