Silikonet flödar i krisens kölvatten

Svenska tjejer dissar lågkonjunkturen.


Svenska kvinnor stoppar in allt mer silikon i brösten - trots rådande kristider jobbar plastikkirurgerna på högvarv.

– Implantat kostar ju en del, men jag tycker att det är fint och ska göra det, säger livsstilsbloggaren Alexandra Nilsson.

Nyheter24 har gjort en rundringning till ett flertal plastikkliniker i hela landet och trenden pekar åt ett håll - uppåt. Samtliga kliniker ser en ökning av bröstimplantat hos kvinnor. Att kändisar som Carolina Gynning bytt ut sina kära ägodelar mot en modell mindre har således inte lyckats påverka de svenska kvinnorna.

– Det var nog väldigt tacksamt för media att skriva om Gynnings silikonbyte. Eftersom bröst lockar läsare. Men ökningen av implantat har ändå varit stadig under 2000-talet, säger Annika Lossing på Clas Lossing Plastik AB i Göteborg.

Lipstick-index

Några kliniker berättar att tillströmningen av kunder nått nya höjder under hösten. Helena Funseth som är vd för Chic Clinic i Uppsala förklarar det med termen lipstick-index.

– Man vill unna sig något fint när det är dåliga tider, Säger Helena Funseth till Nyheter24.

Stockholmstjejen Alexandra Nilsson har under några månader bloggat om sin önskan att skaffa silikonbröst. Och för henne har det inte spelat någon roll vad kändisarna säger och gör.

– Jag tycker att var och en ska få göra vad de vill göra, de påverkar inte mig, säger Alexandra, som fyller 18 år i dag.

Ingen förebild

Hon bestämde sig för några månader sedan och redan i slutet av april ska hon gå och rådgöra med en läkare. Hon vet att hon är ung, men för henne handlar det inte om att se ut som "silikonbrudarna".

– Jag har inga modelldrömmar utan gör det för att jag tycker att det är snyggt. Dessutom kommer jag att välja ganska diskreta inlägg, säger Alexandra till Nyheter24.

Mängder av folk har hört av sig till henne på bloggen Kissies med frågor, och hon har varit tydlig med att hon inte vill vara någon förebild.

– Det är synd om någon påverkas, men jag kan inte anpassa mitt liv och min blogg efter andra. Om de är väldigt unga hoppas jag att deras föräldrar kan säga att det är fel.

De nya tuttarna är heller ingenting som Alexandras läsare kommer bjudas på.

– Möjligtvis får de se närbilder på stygn. Men jag måste ju gå i en sportbehå i ett halvår så det är det närmaste de kommer att få se, säger Alexandra Nilsson till Nyheter24 och skrattar.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Hooja kommenterar älgvandringen

igår 21:52

Ännu en VM-hjälte fick lämna "Masked singer"

igår 21:26
Halvvägs in i säsongen av "Masked singer" har panelen hittills endast lyckats skrapa ihop ett enda poäng. Den tilldelades Måns Zelmerlöw som prickade in VM 94-hjälten Tomas Brolin i det allra första programmet.

Därför är "Gift vid första ögonkastet"-deltagarna så unga i år

igår 19:54
Årets säsong av "Gift vid första ögonkastet" är i full gång och många har reagerat på den unga deltagarskaran. Nyheter24 frågade produktionen varför de medverkande är så unga i år.

Elvabarnsmamman Satu ”Mybabydolls” Nordling Gonzalez är gravid: "Virvelvind av känslor"

igår 18:14
Satu ”Mybabydolls” Nordling Gonzalez förlorade hastigt sin näst äldsta dotter förra året. Nu är hon gravid igen med sitt tolfte barn. "Glada för detta lilla hopp om ljus", skriver hon på Instagram.

Nas kommer till Sverige

igår 17:00
Den amerikanske rapparen Nas ger sig ut på Europaturné för att fira 30-årsjubileet av albumet "Illmatic". Efter turnépremiären i Helsingfors i höst kommer han till Stockholm 24 oktober. Nas ska framföra sitt album i dess helhet. Sitt jubileum firar han också genom att släppa en ny låt: "Define my namne".

Prinsessan Sofia hyllas för vågade draget: "Det är lekfullt"

igår 16:22
Prinsessan Sofia och prins Carl Philip tycks ha siktet inställt på att ta Europa – och kanske världen – med storm...