Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Hysteri på H&M när kläderna släpptes

- 23/04/2009, 18:41 -

Nyheter24 kollar in Matthew Williamsons gästkollektion och talade med H&M:s chefsdesigner.

I dag lanseras den första delen av den brittiske modeskaparen Matthew Williamsons gästkollektion för H&M med färgstarka kläder i galna mönster. När dörrarna öppnades stormade folksamlingen in på nolltid. Tonåringar och damer drog koftorna ur händerna på varandra. Efter en kvart var det klart att skinnjackan, nitskärpet och den kleinblå kostymen gick åt snabbast.

Nyheter24 var självklart på plats för att höra vad konsumenterna hade för åsikter om kollektionen. Klicka på bildspelet ovan för att läsa deras åsikter om kollektionen.

Kön tryckte sig in i butiken och slet i plaggen:

Margareta van der Bosch som dagen till ära bar en sjal designad av Matthew Williamsons var nöjd med uppståndelsen.

H&M:s chefsdesigner Margareta van den Bosch till Nyheter24:

Matthew Williamson debuterade på Londons modescen 1997 och hans signum är färgstarka kollektioner med etninska influenser. Kändisarna som regelbundet bär Matthew Williamsons kläder är bland annat Sienna Miller, Keira Knightley, Kate Hudson och Gwyneth Paltrow.

– Jag gillar att H&M har skapat ett helt nytt fenomen inom modevärlden med sin banbrytande idé att samarbeta med utvalda designers och låta dem skapa begränsade kollektioner, säger Matthew Williamsons.

Redan på förmiddagen hade flera modebloggare varit snabba på att haka på hypen runt gästdesignern.

Den första delen av kollektionen som släpptes idag innehåller bara kläder för kvinnor. I maj kommer ytterligare en kollektion att släppas då Matthew även debuterar som designer för herrkläder.

Skrivet av: