Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Frithiofsson var inte full i teve

- 03/11/2008, 17:57 -

Vingurun Frithiofsson är en av Sveriges käraste tevepersonligheter. I Tv4:s morgonsoffa har han testat viner så länge att hans klingande skånska blivit synonym med flaskan. Vinet är det bästa han vet.

– Vin är intressant ur så många aspekter, vin är gastronomi, kulturgeografti, det är som livet självt, säger Frithiofsson till Mitt I.

Samtidigt talas det om att han likt Kamprad har problem med drickandet. En nidbild i serien Rocky framställde Bengt Frithiofsson som ett fyllo i teve. Men nu besvarar han påhoppen.

– Aldrig, men jag har ofta beskyllts för att vara det. Jag blir huvud taget aldrig full, jag skulle aldrig dricka så mycket att jag inte har kontroll över mig själv. Jag dricker inte varje dag och har en utmärkt lever.

Enligt sin hemsida ser han sig själv som "apostel i Bacchus frälsningsarmé". Vingurun Frithiofsson säger sig vara en motståndare till den svenska dryckeskulturen med bag in box och hustruboxning.

– Jag har alltid predikat måttlighet. Hellre ett litet välsignat glas än en stor ointressant bag in box. Jag arbetar för att främja en civiliserad dryckeskultur framför den som rådde för några år sedan då det var okej att supa skallen i biten på lördagen och sedan gå hem och piska på frun bara man var nykter på vardagen, säger han till Mitt i.

Klippet som Rocky såg under en bakissöndag.

Skrivet av: