Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Förhandsfavoriterna till Golden Globe

- 02/01/2009, 23:00 -

Unga stjärnor tippas ta hem priserna.

VIsst finns det förhandsfavoriter till ansedda Golden Globe-galan som hålls den 11:e januari i Beverly Hills. En gemensam nämnare för de flesta förhandstippare är att de är under 35 år och blir rätt unga i sammanhanget.

Den största favoriten sägs bli framlidne Heath Ledger vars sista roll blev Joker i Batmanfilmen The Dark Knight.

– Heath Ledger är den klaraste favoriten av alla oavsett kategori säger Mårten Forste som är marknadschef på oddsajten Expekt där man inför varje gala låter kunder tippa på vinnarna.

Heath sägs också kunna bli nominerad till en Oscarsstatyett.

Vad gäller kvinnornas kategorier är 26-åriga Anne Hathaway tippad som vinnare för insatsen i filmen Rachel getting married. Något som i så fall skulle bli hennes första pris någonsin.

Den indisk-amerikanska filmen Slumdog Millionaire, som handlar om en fattig indisk pojke som vinner i teveprogrammet "Vem vill bli miljonär", är en stor favorit och har blivit nominerad i kategorin Bästa film där den sägs vinna.

Filmer som får se sig slagna är alltså Kate Winslet-filmen Revolutionary Road och Brad Pitt-filmen The Curious case of Benjamin Button där Pitt föds som en gammal man som sakta föryngras.

– Det blir en tuff tävlingen i år och resultaten ger en försmak om vad som komma skall på årets Oscarsgala, fortsätter Mårten Forste.

Se Heath Ledger som Joker i The Dark Knight:

Skrivet av: