De smutsiga Oscarsbråken börjar ta fart

Rourke försöker snacka ned konkurrenten Penn.


Skådespelarna börjar bli allt mer desperata över en Oscarsstatyett som garanterar filmsuccé och en evig status i Hollywood.

Först ute i startloppet är förhandstippade Mickey Rourke som nu försöker snacka ner sin vän Sean Penns filminsats under året. De båda gissas bli nominerade för "Bästa manliga huvudroll" till Oscarsgalan den 22:a februari.

När Rourke var gäst hos pratshowen Letterman den 23:e december berättade han för personal backstage att han var överraskad över att branschen ens övervägde att Sean Penn skulle få en nominering för filmen Milk. Fem dagar senare skickade Rourke ett sms till en storchef inom nöjesbranschen där han öppet delgav sitt misstycke till att Penns filminsatser blivit uppmärksammade:

"Sean är en gammal vän till mig och därför köpte jag inte hans rollinsats alls - jag tyckte att han var medelmåttig i rollen som bög eftersom han är en av de mest homofoba personerna jag känner".

Och kanske är Mickey Rourke desperat då han själv har en så ojämn karriär bakom sig. Många menar att Rourkes comeback i filmen The Wrestler är en unik chans att bli accepterad i Hollywood en gång för alla.

Borde inte Sean Penn få en nominering? Se filmklippen och jämför själv.

Sean Penn i Milk:

Mickey Rourke i The Wrestler:

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!