Chris Brown i intervjun hos Matt Lauer.
1 av 5
Chris Brown i intervjun hos Matt Lauer.
Rihanna talade ut om misshandeln hos Oprah år 2009.
2 av 5
Rihanna talade ut om misshandeln hos Oprah år 2009. - Foto: OWN/PLANET PHOTOS / PLANET PHOTOS
Chris Brown utsatte Rihanna för en mycket brutal misshandel.
3 av 5
Chris Brown utsatte Rihanna för en mycket brutal misshandel. - Foto: Mediatakeout.com
Chris Brown dömdes till fem års villkorlig dom och 180 dagars samhällstjänst. Här ser vi honom i rätten i mars 2009.
4 av 5
Chris Brown dömdes till fem års villkorlig dom och 180 dagars samhällstjänst. Här ser vi honom i rätten i mars 2009. - Foto: Stella Pictures / BOB CHAMBERLIN
Rihanna och Chris Brown är kärare än någonsin.
5 av 5
Rihanna och Chris Brown är kärare än någonsin. - Foto: INSTAGRAM/PLANET PHOTOS / PLANET PHOTOS

Brown: Det tog mig 52 veckor att inse att kvinnomisshandel är fel

Efter att Chris Brown utsatte Rihanna för en brutal misshandel började han i samtalsterapi. Efter 52 veckor insåg stjärnan att kvinnomisshandel är fel.


Fortfarande ett par

I veckan har flera medier felaktigt rapporterat att Rihanna och Chris Brown ska ha gjort slut, och att Rihanna ska ha inlett en kärleksrelation med artisten A$AP Rocky. Men Rihanna och Chris är fortfarande ett par, något som Brown bekräftar i intervjun med Matt Lauer, skriver Hollywoodlife.com 

– Absolut, vi är fortfarande ihop. Allt är fint, säger Brown i intervjun.

Det var i måndags som Chris Brown, 23, gästade journalisten Matt Lauer och hans talkshow på den amerikanska tevekanalen NBC. Där förklarade Brown att han efter 52 veckor i samtalsterapi slutligen insåg att kvinnomisshandel är fel. 

Matt Lauer påpekade att många av Rihannas fans oroade sig efter att det blev officiellt att paret hade återförenats. 

– Jag gjorde mina 52 veckor av terapi och lärde mig att det verkligen är fel. Det var en terapi för kvinnomisshandel, i 52 veckor. Varje måndag i Virginia. Jag minns att jag gick dit och satt där och tänkte, varför gjorde jag som jag gjorde?, säger Chris Brown i intervjun. 

– Är du säker på att det inte skulle hända igen?, pressar Lauer vidare.

– Absolut, skrattar då Brown till svar.

Chris Browns uttalande har fått många att häpna. Tidningen Tmz skriver ironiskt att Chris förtjänar en guldstjärna.

Försökte bita av Rihannas öra

Det var år 2009 som Rihanna, 25, och Chris Brown var på väg hem från Grammyförfesten. En upprörd Rihanna slog till instrumentpanelen i Browns bil. Det fick honom att se rött. Chris bromsade ned farten, bara en aning, och försökte knuffa ut Rihanna från bilen. 

När det misslyckades började han i stället att slå henne. Brown styrde bilen med sin vänstra hand. Den högra handen använde han till att mata ut slag efter slag mot Rihanna. 

När hon tittade på sina skador i bilens spegel kom det första hotet från Brown.

"Nu ska jag verkligen döda dig" 

– Jag ska slå ihjäl dig så fort vi kommer hem. Vänta du bara. Vänta och se, sade han till Rihanna.

Då ringde Rihanna sin assistent. Trots att assistenten inte svarade så låtsades Rihanna som att hon hade fått kontakt – och att hon bad assistenten om polishjälp. Allt för att få Chris att sluta slå.

För Chris Brown var det som att hälla bensin på eld.

– Det där var verkligen det dummaste du kunde göra. Nu ska jag verkligen döda dig, skrek han och började slå henne igen. Rihanna försökte skydda sitt ansikte, samtidigt som hon försökte fly från bilen. 

Men Chris ökade bara farten. De automatiska bildörrarna gick i lås. Chris lade sin arm runt hennes nacke i en nacksving som nästan fick henne att svimma av.

Sedan bet han hennes vänstra öra. Mardrömsmisshandeln slutade inte förrän Rihanna lyckades krossa bilrutan med sin sko, skrev tidningen The Sun, som tagit del av polisrapporten.

Chris Brown dömdes till fem års villkorlig dom och 180 dagars samhällstjänst. 

Slagsmål och hot

Även om de 52 veckorna i samtalsterapi har fått Chris att inse att kvinnomisshandel är fel så verkar stjärnan inte ha lagt band på sina våldsamma tendenser. 

Han har hamnat i slagsmål med hiphopstjärnan Drake, attackerat en kvinnlig komiker på Twitter och han har även hamnat i handgemäng med Frank Ocean

Chris Brown gästar Matt Lauer: 


/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Hooja kommenterar älgvandringen

igår 21:52

Ännu en VM-hjälte fick lämna "Masked singer"

igår 21:26
Halvvägs in i säsongen av "Masked singer" har panelen hittills endast lyckats skrapa ihop ett enda poäng. Den tilldelades Måns Zelmerlöw som prickade in VM 94-hjälten Tomas Brolin i det allra första programmet.

Därför är "Gift vid första ögonkastet"-deltagarna så unga i år

igår 19:54
Årets säsong av "Gift vid första ögonkastet" är i full gång och många har reagerat på den unga deltagarskaran. Nyheter24 frågade produktionen varför de medverkande är så unga i år.

Elvabarnsmamman Satu ”Mybabydolls” Nordling Gonzalez är gravid: "Virvelvind av känslor"

igår 18:14
Satu ”Mybabydolls” Nordling Gonzalez förlorade hastigt sin näst äldsta dotter förra året. Nu är hon gravid igen med sitt tolfte barn. "Glada för detta lilla hopp om ljus", skriver hon på Instagram.

Nas kommer till Sverige

igår 17:00
Den amerikanske rapparen Nas ger sig ut på Europaturné för att fira 30-årsjubileet av albumet "Illmatic". Efter turnépremiären i Helsingfors i höst kommer han till Stockholm 24 oktober. Nas ska framföra sitt album i dess helhet. Sitt jubileum firar han också genom att släppa en ny låt: "Define my namne".

Prinsessan Sofia hyllas för vågade draget: "Det är lekfullt"

igår 16:22
Prinsessan Sofia och prins Carl Philip tycks ha siktet inställt på att ta Europa – och kanske världen – med storm...