Tidningen Cover har hamnat i blåsväder efter att de publicerade den här bilden.
1 av 6
Tidningen Cover har hamnat i blåsväder efter att de publicerade den här bilden. - Foto: Cover.
Flera länder har bannlyst magra modeller på catwalken. Men hösten 2012 använde sig Victoria Beckham av den här modellen på catwalken när hon visade sin vårkollektion i New York.
2 av 6
Flera länder har bannlyst magra modeller på catwalken. Men hösten 2012 använde sig Victoria Beckham av den här modellen på catwalken när hon visade sin vårkollektion i New York. - Foto: FameFlynet / WALTER / BESTIMAGE/Stella Pictures
19 stycken redaktörer från olika Vogue-redaktioner världen runt har bannlyst allt för magra modeller i sina tidningar.
3 av 6
19 stycken redaktörer från olika Vogue-redaktioner världen runt har bannlyst allt för magra modeller i sina tidningar. - Foto: AP2006 / DIANE BONDAREFF/TT BILD
En modell på catwalken i Spanien år 2006. Spanien låter nu bara modeller med ett BMI över 18.5 inta catwalken.
4 av 6
En modell på catwalken i Spanien år 2006. Spanien låter nu bara modeller med ett BMI över 18.5 inta catwalken. - Foto: DANIEL OCHOA DE OLZA/TT BILD
En sjukligt mager modell på catwalken i Spanien år 2005.
5 av 6
En sjukligt mager modell på catwalken i Spanien år 2005. - Foto: BERNAT ARMANGUE/TT BILD
En skrämmande mager modell på catwalken i New York år 2006.
6 av 6
En skrämmande mager modell på catwalken i New York år 2006. - Foto: Diane Bondareff/TT BILD

Dansk modetidning i blåsväder efter sjukligt mager modell

Modetidningens bild på en otroligt mager modell väcker starka reaktioner. Nu ber tidningens grundare om ursäkt.


Den danska modetidningen Cover har hamnat i rejält blåsväder efter att de i ett modejobb visat en modell som är skrämmande mager. Efter bilden startades hashtagen #covergate och många har frågat sig om det är "ett lik eller en modell", skriver E! Online.  

Det här är bilden som har fått många att reagera. 

"Måste tas på allvar"

En av de som reagerade är den danska ministern Benny Englebrecht som delade bilden på sin Twitter och skrev: 

– Jag trodde seriöst att modeindustrin hade förstått att anorexia är ett problem som måste tas på största allvar. 

"En sorglig dag"

Tidningens grundare Malene Malling använde sig av Facebook för att be om ursäkt för bilden, och kallade det för en "sorglig dag". 

– Jag har inte levt upp till mitt ansvar som publicist, kvinna och mamma och jag är otroligt ledsen. Genom åren har vi alltid jobbat med att visa ett brett skönhetsideal, och att visa att du kan vara vacker i alla åldrar och storlekar. Vi har alltid strävat efter att arbeta med hälosamma tjejer, skriver hon bland annat. 

Förbjudet i flera länder

Under de senaste åren har många kämpat för att stoppa de extremt magra modellerna i modevärlden. År 2013 förbjöd Israel modeller med ett BMI under 18.5 på catwalken, och även Spanien och Italien har liknande bestämmelser, skriver Cosmopolitan. 

/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Borde sjukligt magra modeller förbjudas?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Sofia Ståhl utreds av läkare – vädjar till följarna

"Jakt" – på liv och död

1 timme sedan
En jakthelg går överstyr när djuren plötsligt försvinner och jägarna saknar byten att skjuta. Det är ett sätt att visa vad som händer när man tappar perspektivet och börjar gå över gränser, säger regissören Sarah Gyllenstierna om filmen "Jakt".

Väskförbud stoppar konserter med picknick

2 timmar sedan
Väskförbudet som infördes i november förra året kommer att få konsekvenser för besökare på utomhuskonserter i sommar: Att ta med sig picknick är inte längre möjligt.

af Sillén kommenterar kompisarna i Eurovision

2 timmar sedan
Edward af Sillén ska inte bara skriva manus och regissera Eurovision Song Contest. Han blir även SVT:s kommentator. "Uppgiften ser annorlunda ut när vi är ett värdland", säger han till TT.

Taylor Swift överraskar med dubbelalbum

2 timmar sedan
Taylor Swifts nya album är i själva verket ett dubbelalbum. "Jag hade skrivit så mycket 'plågad poesi' de senaste två åren att jag ville dela allt med er" skriver Swift på Instagram.

Tuva Novotny: Superläskigt med komedi

idag 06:00
En kvinna som skaffar barn på egen hand – men blir kär i donatorn. Tuva Novotny spelar huvudrollen i Viaplays nya dramakomedi "Allt och Eva" Den handlar om att vara ensam och rädd för gemenskap men ändå söka samhörighet, säger Novotny till TT.