Kit Harrington tycker att det pratas för lite om sexism mot män.
1 av 4
Kit Harrington tycker att det pratas för lite om sexism mot män. - Foto: Stella Pictures / Kirwin, PacificCoastNews
Han kommer att sluta att skådespela om han får fler roller på grund av sitt utseende.
2 av 4
Han kommer att sluta att skådespela om han får fler roller på grund av sitt utseende. - Foto: Photoshot. All rights reserved. / James Shaw
Kit Harrington är trött på att få frågor om sina muskler.
3 av 4
Kit Harrington är trött på att få frågor om sina muskler. - Foto: Stella Pictures / FAMEFLYNET
Kit Harrington.
4 av 4
Kit Harrington. - Foto: Stella Pictures / Mandatory Byline: Juan Rico/Fame

Game of Thrones-stjärnan: Jag har tröttnat på sexismen – mot män

Game of Thrones-stjärnan Kit Harrington är trött på att få jobb bara för att han "är så snygg."


"Game of Thrones"-stjärnan Kit Harington, 29, känner vi igen som Jon Snow i den populära serien. Kit har tröttnat på sexismen mot män i Hollywood och tycker inte att ämnet får tillräckligt mycket uppmärksamhet.

– Det finns en dubbelmoral. Om du säger till en kvinna "gillar du att bli kallad för babe?" och hon säger "nej, egentligen inte", så skulle hon ha helt rätt, säger han till The Sunday Times Magazine och fortsätter:

– Jag vill gärna tänka att jag är mer än ett snyggt huvud med hår. Det är förnedrande. Ja, i vissa fall kan man argumentera att jag har fått mitt jobb på grund av mitt utseende. Men det finns en sexism mot män, säger han.

Kit berättar att han kommer att lägga skådespelarkarriären på hyllan helt om han känner att han bara får roller på grund av sitt utseende, och han är även trött på att få frågor om sitt hår, sina muskler och sitt kärleksliv.

– Under vissa fotograferingar har jag blivit ombedd att klä av mig, och då känner jag av sexismen, säger Kit till tidningen, uppger The Independent.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Hooja kommenterar älgvandringen

1 timme sedan

Ännu en VM-hjälte fick lämna "Masked singer"

1 timme sedan
Halvvägs in i säsongen av "Masked singer" har panelen hittills endast lyckats skrapa ihop ett enda poäng. Den tilldelades Måns Zelmerlöw som prickade in VM 94-hjälten Tomas Brolin i det allra första programmet.

Därför är "Gift vid första ögonkastet"-deltagarna så unga i år

3 timmar sedan
Årets säsong av "Gift vid första ögonkastet" är i full gång och många har reagerat på den unga deltagarskaran. Nyheter24 frågade produktionen varför de medverkande är så unga i år.

Elvabarnsmamman Satu ”Mybabydolls” Nordling Gonzalez är gravid: "Virvelvind av känslor"

idag 18:14
Satu ”Mybabydolls” Nordling Gonzalez förlorade hastigt sin näst äldsta dotter förra året. Nu är hon gravid igen med sitt tolfte barn. "Glada för detta lilla hopp om ljus", skriver hon på Instagram.

Nas kommer till Sverige

idag 17:00
Den amerikanske rapparen Nas ger sig ut på Europaturné för att fira 30-årsjubileet av albumet "Illmatic". Efter turnépremiären i Helsingfors i höst kommer han till Stockholm 24 oktober. Nas ska framföra sitt album i dess helhet. Sitt jubileum firar han också genom att släppa en ny låt: "Define my namne".

Prinsessan Sofia hyllas för vågade draget: "Det är lekfullt"

idag 16:22
Prinsessan Sofia och prins Carl Philip tycks ha siktet inställt på att ta Europa – och kanske världen – med storm...