Stockholm

Här är Hollywood-kändisarna som inte tänker ta coronavaccinet

. Foto: Stella Pictures

Trots tydliga rekommendationer om att vaccinera sig mot covid-19 har vissa valt att avstå. En del av dem tillhör kändiseliten, som dessutom uttalat sig om sin vaccinvägran på sociala medier. ​

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Under coronapandemin har myndigheter och politiska makthavare vädjat till befolkningen att komma iväg och vaccinera sig.

I Sverige inleddes vaccinationerna mot covid-19 i december förra året, och nu har över 70 procent av befolkningen fått bägge doserna. 

Det har i sin tur möjliggjort för regeringen att kunna avskaffa de flesta restriktionerna den 29 september.

"Vaccinationen skyddar dig från att bli sjuk och minskar också risken att du smittar andra. Det bidrar till att minska smittspridningen i hela samhället på sikt, vilket är nödvändigt för att vi ska kunna gå tillbaka till normala liv", skriver Folkhälsomyndigheten på sin hemsida.

Här är kändisarna som inte tänker vaccinera sig

Trots de tydliga rekommendationerna har en del människor valt att avstå från att ta coronavaccinet.

Här är några kändisar som hör till den kategorin – och som dessutom uttalat sig om sin vaccinvägran på sociala medier.

Foto: Stella Pictures

Nicki Minaj 

I veckan uppdagades det att Nicki Minaj inte var på Met-galan för att hon inte uppfyllde kravet om att vara vaccinerad mot covid-19. 

Minaj har inte tagit vaccinet, och i en tweet från i måndags förklarar hon att hon inte är säker på att hon kommer göra det heller.

Anledningen till det är att hennes kusins vän i Trinidad tagit vaccinet och fått svullna testiklar – en koppling både läkare och politiker dementerat flitigt sedan tweeten publicerades.

"Min kusin i Trinidad tänker inte ta vaccinet för att hans vän tog det och blev impotent. Hans testiklar blev svullna", skriver Minaj i tweeten.

Anwar och flickvännen Dua. Foto: Stella Pictures

Anwar Hadid

Anwar Hadid är lillebror till supermodellerna Gigi och Bella – och pojkvän till världsstjärnan Dua Lipa. 

Paret håller vanligtvis rätt låg profil när det gäller sina privatliv, men i december 2020 svarade han på sina följares frågor i en Instagram-frågestund.

Då fick han fråga om huruvida han tänkt ta vaccinet mot covid-19, och svarade bestämt att han "absolut inte" tänkt göra det.

"Antingen får jag det (covid-19, reds anm) eller så får jag det inte, eller så får jag det och får hjälp av guds vilja att få antikroppar istället för att göra den processen onaturligt. Vår kropp är gjord av skaparen för att göra mycket mer än vi tror", skrev Hadid, när ytterligare en följare frågade varför han inte vill vaccinera sig. 

Foto: Stella Pictures

Offset

"Nej, jag litar inte på det", svarade rapparen när han fick frågan av TMZ om han tänkt ta vaccinet mot covid-19.

Inte ens som den forne presidenten Barack Obama tog vaccinet på video skulle han ändra sig. 

Offset är tillsammans med världsstjärnan Cardi B, som han nyligen fick sitt andra barn tillsammans med. Men pandemin var stormig för de nyblivna föräldrarna – de gjorde till och med slut under karantänen. Läs mer om det här.

Olivia och dottern Chloe. Foto: Branimir Kvartuc/TT

Olivia Newton-John

I en intervju med The Herald Sun har Grease-stjärnan Olivia Newton-John berättat att hon i nuläget inte planerar att ta vaccinet mot covid-19.

Dottern Chloe Lattanzi instämde. Hon anser att "riktig medicin är den som kommer från jorden", och driver en medicinsk cannabis-farm tillsammans med sin make. 

Foto: Stella Pictures

Rob Schneider

"Säg bara nej... och fortsätt säga nej", skrev skådespelaren och komikern Rob Schneider som svar till en Twitter-användare som uttryckte skepsis över vaccinet.

Twitter var snabba med att flagga inlägget som "missvisande" och adderade en länk till en hemsida med information om coronavaccinets fördelar.

Men "Hot Chick-stjärnan nöjde sig inte där, utan fortsatte raljera över vaccinet och dess osäkerhet. Hans teori var att regeringens kampanjande var en del av en politisk konspiration.

"De har ljugit, haft en två år lång skräck-kampanj och lockdown, förstört medelklassens ekonomi, försatt tusentals med företag i konkurs och riskerar nu barns liv", skrev skådespelaren.

Vill du veta mer om vaccinet?

Vill du veta mer om coronavaccinet och dess fördelar? Det kan du göra här.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.