Anders Öfvergård
Anders "Arga snickaren" Öfvergård är tilbaka. - Foto: Stella Picturse, Jessica Gow/TT Bild

Arga snickaren är tillbaka efter sin långa paus: "Nyper mig i armen"

Efter att ha varit "off grid" i nästan fem månader så är Anders "Arga snickaren" Öfvergård nu tillbaka. "Nyper mig i armen", skriver han.


Anders "Arga snickaren" Öfvergård, 55, var en av de mest hyllade programledarna på TV4. Där gjorde han program som Arga snickaren, Fuskbyggarna och Robinson. Men på en avslutningsfest för just Robinson i Dominikanska Republiken i Karibien så spårade Anders Öfvergård ur.

Anders blev berusad på festen, och när han ville åka iväg på ett terrängfordon så försökte en kvinnlig kollega stoppa honom. Han tog då tag i hennes handleder och "inledde en brottningsmatch".  

Fyran tog beslutet att bryta med Öfvergård, och i två år befann han sig i frysboxen. Men i februari 2023 fick han en andra chans, då Kanal 5 bestämt sig för att ta in Öfvergård som programledare för deras nya renoveringsprogram Renoveringsdrömmar.

Men bara två månader efter att Kanal 5 med buller och brak presenterat Öfvergårds stora comeback så greps han på Ica Maxi Värmdö. Den 21 juni, bara några få dagar före midsommar, så stal Anders tre köttbitar i form av två ryggbiffar och en entrecote.

Anders Öfvergård svarar på nya anklagelserna: "Jag har inte tagit någon öl"

Anders Öfvergård döms till dagsböter efter att ha tagit tre köttbitar från Ica. Bildkälla: Polisens förundersökningsprotokoll

Inför rättegången som ägde rum i Nacka tingsrätt så tog Anders Öfvergård in en av Sveriges tyngsta försvarsadvokater i form av Johan Eriksson. Under sin karriär har han bland annat haft klienter som Drottninggatan-terroristen Rahmat Akilov, SD-politikern Kent Ekeroth och en av de som män som åtalades för det uppmärksammade helikopterrånet i Västberga år 2009. 

Men toppadvokaten till trots så dömdes Anders Öfvergård för ringa stöld.

Johan Eriksson, delägare i advokatbyrån Försvarsadvokaterna. Bildkälla: Lars Pehrson/SvD/TT Bild

Anders Öfvergård själv har alltid hävdat att han är oskyldig till stölden, och när han gästade Bianca Ingrossos talkshow sa Anders att han aldrig stulit något i hela sitt liv – inte ens lösgodis. 

Något som inte helt lirar med den bilden som målades upp i förundersökningsprotokollet. Ica-handladen på den Ica där Anders greps menade på att det helt enkelt inte var första gången som Anders ställde till med problem i butiken.

Chefen på Ica Maxi firade med champagne när Anders Öfvergård greps: "Stjäl regelbundet"

Detaljerna som fällde Anders Öfvergård i rättegången: "Svårt att förstå"

Anders Öfvergård gör comeback på Instagram

I februari 2024 är det premiär för Renoveringsdrömmar med Anders Öfvergård, men det verkar som att Anders helt enkelt inte kan hålla sig från att pyssla och dona. Anders har nämligen gett sig på att bygga ett timmerhus i de mer norra delarna av Sverige. I maj berättade Anders för första gången om husbygget.

"Nu har jag ett super spännande projekt på gång, jag bygger ett Forsgrens timmerhus! För några dagar sen gick vi igenom tillverkningsordern tillsammans måste säga att jag är imponerad av deras noggrannhet och uppmärksamhet på detaljer. Att bygga hus kan vara en komplicerad process men känner mig trygg nu."

I somras uppdaterade Anders på sin Instagram och berättade att grunden var lagd för huset. 

Nu har det gått ett par månader sedan dess, och i veckan var Anders tillbaka i de vackra omgivningarna för att fortsätta bygga på sitt drömhus.

"Nyper mig i armen när jag står och tittar ut när jag bygger på huset", skriver Anders till en bild som visar den häpnadsväckande utsikten över de snöiga bergen.

I kommentarsfältet har flera av Anders vänner så som Tobbe Trollkarl och artisten Jessica Andersson skickat pepp till Anders.

Väktarens plötsliga avslöjande i rättegången mot Öfvergård – de slipper kontroller på Ica

Det sa Anders Öfvergård när han greps på Ica Maxi: "Sa att han var känd..."


De senaste nyheterna direkt i din inkorg!