Calle Schulman stoppad av polis

Den amerikanska gränskontrollen stoppade bloggaren när han skulle passera.


Det var under torsdagen som Calle Schulman landade i USA. När han skulle passera gränskontrollen uppstod problem, och han stoppades från att gå igenom.

– Killen som skulle ta mina fingeravtryck bara stelnade till och bad mig följa med, säger han till Expressen.

Sedan bad polis honom att berätta om senast han blev gripen. Myndigheterna misstänkte nämligen Schulman för inbrott och stölder, men vid tillfällen då han inte befunnit sig i landet. De uppgav även att FBI var intresserade av honom.

"Vad jag ska berätta nu är fullkomligt sant. Och jag har fortfarande puls som en kanin. När jag skulle in i landet och lämna fingeravtryck blev mannen i luckan alldeles tyst. 'Come with me, sir' sa han och ledde in mig i ett rum. Jag frågade om det var något problem. Han sa 'Yes'. Kan ni förstå vad obehagligt? ... De frågade vidare om en massa olika datum då jag ska ha gjort mig skyldig till stöld och inbrott och allt möjligt. Då blev jag lite lugn. För jag visste ju att jag inte ens var i USA de datumen. Ja. Så fick jag ta nya fingeravtryck. Typ tredimensionella. Och så kom orden som fick mig att gå banan: 'FBI are very interested in you'. Kan ni fatta?! FBI!", skriver Calle i sin blogg.

Till slut upptäckte polis att man gjort ett misstag. I systemet hade nämligen en efterlyst kriminells personuppgifter felaktigt tillskrivits den svenske bloggaren.

– Jag var utmattad av skräck. Men jag fick inte ens en ursäkt säger han till Expressen.

Skrivet av:

Senaste nytt

M.I.A och Refused till Rosendal Garden Party

Lindsay Lohan gör ny "Freaky friday"

Lindsay Lohan gör en uppföljare till familjefilmen "Freaky friday" från 2003. I en intervju med pratshowvärden Andy Cohen bekräftar Lohan även att skådespelaren Jamie Lee Curtis är med i uppföljaren, vars premiärdatum dock inte är känt.

Kim Kardashian stjärna i ny thriller

1 timme sedan
Kim Kardashian fortsätter att satsa på skådespeleri. Realitystjärnan ska både producera och spela huvudrollen i en kommande thriller för Amazon, skriver The Wrap.

Han har flest Grammisnomineringar i år

1 timme sedan
Thomas Stenström är nominerad i fem kategorier på årets Grammisgala och kan vinna priset för bland annat årets album.

Rebecca Stella gör comeback i "Paradise hotel"

1 timme sedan
Rebecca Stella leder återigen Paradise Hotel – och hon är riktigt taggad på PH som "det en gång var".

Gustav Mandelmanns ord väcker reaktioner: "En skam för Sverige"

2 timmar sedan
Gustav Mandelmann, känd från TV4-programmet "Mandelmanns gård", har publicerat ett inlägg på Instagram som delat följarna i två läger.