Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Schulman riskerar åtal

Nyheter | 04/12/2008 19:29

1000apor saknar utgivarskydd

Det finns inget utgivningsbevis för webbsajten 1000apor som drivs av Alex och Calle Schulman. De båda bröderna bloggar och skriver skämtsamma texter, ständigt på gränsen att gå för långt i sin iver att provocera.

Billy Butt, Marcus Birro, Björn Ranelid, Henrik Schyffert, Niklas Strömstedt och Jan Josefsson är bara några av de otaliga kändisar som råkat ut för parets förolämpningar, drifter och råa skämt. Liksom även vi här på Nyheter24 har fått göra, när Alex sa såhär för ett tag sen i The Voice: "Som Nyheter24 gör tex, sajten suger och reportrarna är dåliga, visst dom har med Youtubeklipp och sådär men dom kan inte skilja på en bra och en dålig nyhet".

Nu konstaterar Justitiekanslern att verksamheten på sajten inte skyddas av grundlagen, och lämnar därmed över till åklagare att bedöma om åtal ska väckas efter en anmälan om grovt förtal och förolämpning på sajten.

Alex Schulman om hur man undviker underklassen:

Alex Schulman kallar Leif Pagrotsky "Dvärgdjävel":

Skrivet av: