"Om jag vinner får ni se mig naken"

Calle Schulman är inte främmande för att blotta sin kropp, bara han får din röst.


När deras humorsajt 1000apor lades ned var det många som trodde, hoppades eller fruktade att det den här gången var slut med Schulmanfasorna. Den "själlösa fascism" som Marcus Birro svor att bekämpa på sin blogg. Den som satte kultureliten i debattfrossa för bara några månader sedan. Nu har vi vant oss.

Och medan Alex Schulman ägnar sig åt faderskap och kyrkopredikande, är det lillebror Calle Schulman som rest sig som fågel fenix till nya blogghöjder. I sin skrivborg Schulmania delar han med sig av insikter, kärleksråd, pinsamheter och inte minst det Schulmanska mediehorandet som får rättskaffens svenskar att sätta kaffet i vrångstrupen. Något som också förärat en av Sveriges största bloggare, en nominering som årets manliga bloggare i Veckrevyns blogawards 2009.

Nyheter24 slog med darrande hand numret till mannen, myten och legenden Calle Schulman för att ställa honom mot bloggväggen.

Hur känns det?

– Det känns alldeles självklart faktiskt. Det finns inte så många manliga bloggare och de få som finns är antingen dumma i huvudet eller så små att de inte märks.

Är det några du i synnerhet tänker på?

– De som är dumma i huvudet menar du? Oj... eh, nej, jag ska inte vara elak nu.

Så varför läser man din blogg?

– Jag har självdistans och tar inte bloggen på allvar trots att jag är bloggare. Jag lever inte ett bloggliv.

Men många säger ju att du har lillebrorskomplex gentemot Alex, vad säger du om det?

– Ja, du kalla mig just för Alex så (skratt)... men nej, det har jag inte. Jag tänker ofta på att andra tänker så men jag bryr mig inte ett skit. Sen kan jag bli irriterad på att folk tror att jag har komplex.

Årets manliga bloggare, hur manlig är du?

– Jag har också tänkt på det där, att det är en ordlek. Jag är manlig, jag rakar inte så mycket kroppshår, det är ju manligt.

Så du har tre motståndare i din kategori, vad har du att säga om de?

– Det är någon sorts bröllopsfotograf, honom vet jag inget om så han är ingen konkurrent. Viktor Barth-Krons blogg är ju mycket mindre så där har jag det skyddet. Storstadspojken är mitt största hot men jag tycker att han är en sån där svara-på-blogg som Katrin var till Alex och ska man vara en Fuck-you-right-back-blogg får man vara vassare.

Du säger att du är större än flera av dina konkurrenter, kommer du hetsa dina läsare att rösta?

– Absolut. Jag har redan gjort två inlägg om att de ska rösta och i morgon så tänker jag skriva att jag kommer att sluta blogga om jag inte vinner.

Kan vi ta det hotet på allvar?

– Njaaa... (skratt)

Men kollar man på de nominerade är det Kenza, Blondinbella, Elin Kling, Katrin Zytomierska, Kissie, är det inte lite tråkigt?

– Det är väldigt likriktat särskilt om 90 procent av bloggarna är puckade brudar som skriver om ingenting och har någon sorts agenda att göra världen bättre. Larvigt. Tråkigt att inte mer händer.

Din bror Alex Schulman har ju visat både kropp och knopp på sin blogg, kan vi säga att om du vinner så får vi se dig naken på din blogg?

– ... Om jag vinner så får man se nakenbild men man kommer inte se kuken, den är för liten... vad fan är det här? (skratt).

Så när slutar du blogga?

– Så länge det är kul fortsätter jag, ett tråkigt svar men så är det.

Så nu när du har chansen, vad vill du säga till Sverige och Nyheter24:s läsare?

– Rösta på mig!

Vinner du?

– Ja, det är klart att jag vinner.

Har du skrivit ett tacktal då?

– Nej, men Alex frågade mig om det. Jag vet inte, blir nog något fyllesvammel.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Björn Gustafsson gör humorprogram i SVT

Augustgalan flyttar till Dramaten

1 timme sedan
2024 års Augustprisgala flyttas från Konserthuset i Stockholm till Dramaten.

Stora ändringen i nya Wahlgrens värld får tittarna att rasa

1 timme sedan
Pernilla Wahlgren publicerade glädjande nyheter på sina sociala medier. Men följarna – de blev halvnöjda kan man säga.

"Blair witch"-skådisar vill ha lön i efterskott

1 timme sedan
Stjärnorna i kultfilmen "The Blair witch project" från 1999 vill ha betalt i efterskott. Rei Hance, Joshua Leonard och Michael Williams hävdar i ett öppet brev till filmbolaget Lionsgate att de inte fick tillräcklig facklig och laglig hjälp att förhandla sina löner inför inspelningen.

Malin Åkerman om Eurovision: “Påtryckningar om bojkott”

1 timme sedan
Malin Åkerman ska leda Eurovision Song Contest tillsammans med Petra Mede i Malmö. Många artister har valt att bojkotta produktionen. Nu berättar Åkerman hur hon känner för årets tävling.

Därför försvann Jon Henrik Fjällgren från rampljuset

2 timmar sedan
Jon Henrik Fjällgren är en folkkär artist. Han har inte setts till i rampljuset på ett tag, fram tills nu. Nu berättar han vad han har gjort det senaste året.