Schulman blåste tidningschef

Schulman lurade Viggo Cavling att medverka i ett klipp med njutningsmedel.


Skojaren Alex Schulman har lagt in reklamtidningsredaktören Viggo Cavling i en reklamfilm. Utan att be om lov.

– Jag har inte godkänt detta, säger Viggo Cavling till Dagens Media.

Onico är ett tobaksfritt snus. Ägd av finanskrisvinnarna Swedish Match. Ett bolag som annonserar på Schulmans humorsida 1000apor.

Att annonsera på 1000apor ger även utrymme i Schulmans egna videoklipp. Det är i ett sådant som Cavling ofrivilligt medverkar i.

I klippet är Schulman bekymrad. Hajpen kring hans personlighet är dalande. Det skrivs inte längre lika ofta om hans upptåg och blogginlägg. Och när det skrivs så handlar det om hans flickvänner eller Billy Butt .

Detta vill Schulman råda bot på så han besöker Viggo Cavling på Resumés kontor. Framför ett stökigt skrivbord frågar Schulman rakt ut:

"Jag bara undrar, vad är bekymret? Vad är som det inte ska?"

Viggo Cavling svarade gravallvarligt:

"Folk har tröttnat på att läsa om dig" och "Du är lite som Itunes men nu vill alla ha Spotify."

Under klippet sker sedan dold reklam där subliminala bilder på snusdosor och meddelanden om att köpa snus smygs in.

Nu är Viggo rasande. Han ville inte vara med i reklamfilmen utan var bara med i egenskap av medieexpert. Då han är redaktör för en Bonnierägd tidning svider det extra att Schibstedt-ägda hemsidan 1000apor publicerade blundern.

– Det är ingen som har informerat mig om att det skulle förekomma snusreklam i filmen. Jag såg nu att det är det, säger Viggo Cavling.

– Jag har inte godkänt detta. Jag uppfattade det som att jag deltog i någon slags journalistisk verksamhet eller underhållning, inte reklam.

Schulman däremot är nöjd. Han fick uppmärksamhet i branschmedia och lyckades sätta dit sin kollega.

– Jag tar varje chans jag kan att lura Viggo Cavling, och om jag lyckas en enda gång är jag nöjd, säger Alex Schulman till Dagens Media.

Enligt forskare är "snuset är lika beroendeframkallande som heroin" skriver SvD.

Viggo nämner ingenting på sin lunchblogg.

Se klippet här.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Allt om Cristiano Ronaldos barn: Namn, ålder och sonen Angel

Så överlåter du din hyreslägenhet till barnbarnet

Inför ålderns höst är det vanligt att man vill överlåta sitt hyreskontrakt till en anhörig, men hur gör man egentligen? Här är de viktigaste stegen att känna till.

Fått den här lappen på din bil? Nu varnar polisen

Bedragare har börjat använda sig av en ny metod för att komma över känslig information. Nu varnar polisen för tillvägagångssättet.

Bostadsrätt: Få 200 000 kronor mer för din lägenhet

Enligt Boolis analys har man räknat ut att det går att få 200 000 kronor mer när man säljer bostadsrätten i storstadsregionerna, eller 150 000 i inlandet, om man piffar till "hemmets hjärta".

Postkodlotteriet varnar: Medlemmar luras till dyr avgift

Många som tänkt avsluta sin prenumeration hos Postkodlotteriet har åkt på en oväntad utgift – från ett helt annat företag. – I mina och de flesta av mina kollegors ögon handlar de omoraliskt, säger Roger Magnergård, presschef på Postkodlotteriet, till Nyheter24.

Vanliga missen när du sparar åt ditt barn – ekonomen: "Svårt"

1 timme sedan
Som förälder vill man gärna skapa en ekonomisk buffert för sitt barn, men att spara pengar i 18 år kan vara utmanande. Nyheter24 har pratat med Stefan Westerberg, privatekonom på Länsförsäkringar, som avslöjar det vanligaste misstaget som föräldrar gör.