"Mer balls i stortån än Schulman"

Billy Butt stämmer Alex Schulman och talar ut i Nyheter24.


På Arlanda möts resenärer av bilder på kända svenskar som hälsar dem välkomna till huvudstaden. Detta skämtade Alexander Schulmans humorsajt 1000apor om och hoppade på skivbolagsdirektören Billy Butt och skrev "Welcome to my hometown/ Billy Butt, famous music producer and rapist". "Välkommen till min hemstad/ Billy Butt, berömd musikproducent och våldtäktsman."

Billy Butt har tidigare hotat att stämma Alexander Schulman. Nu gör han allvar av det hela och stämmer Schulman.

– Han valde fel man. Jag ska torka bort flinet från hans ansikte. Watch me do it, säger Billy Butt till Nyheter24.

– Jag gjorde en polisanmälan som skickades till åklagare som sen skickade vidare till JK (justitiekanslern). Nu har den hamnat hos åklagaren igen. Om inte åklagaren väcker åtal så blir det rättegång ändå, då jag stämmer honom i tingsrätten.

– Det finns all anledning för att kolla var gränserna går. Jag är övertygad att det hamnar i högsta domstolen.

Billy Butt är mer än säker på sin sak - han kommer vinna. Men framför allt känner han sig förolämpad.

– Jag har varit känd sedan 1983. I 25 år. Då var jag känd som skivbolalagsdirektör och sprang ofta på Stureplan. Jag var nog en av dåtidens mest kända. Alla kända vet att om ger man sig ut i det offentliga är dumheter något man får räkna med. Som när Måns Herngren skrev om mig. Då kan jag till och med tycka det är kul och rycka på axlarna. Men Schulman har tagit upp ett rättsfall som är allmänt känt, även på Stureplan, att det inte stämmer.

– När Schulman skriver som han gjorde så utmålar han mig för att leva ett klandervärt liv i dag. Och det gör jag inte i dag. Det är 15 år sedan och jag har avtjänat mitt straff. Ändå har jag överlevt. Alexander Schulman skulle aldrig överleva samma sak.

Alexander Schulman är inte särskilt orolig över Billy Butts hotande stämning när han talar med Nyheter24:

– Jag tror inte min karriär står och faller med Billy Butt, svarar Alexander Schulman.

Men inte heller Billy Butt darrar på manschetten.

– Mitt tips är att jag kommer få ett femsiffrigt, nej sexsiffrigt, belopp. En gång tidigare förolämpades jag på internet. När jag stämde erbjöd deras advokater en förlikning på ett sexsiffrigt belopp

– Han valde fel man. Jag har mer kraft i lillfingret och jag har mer balls i stortån, än han.

– Han spred ryktet till ungdomar på 1000 apor. Ungdomar som kan söka sig till mig för att jobba med musik kan dra sig på grund av domen. De var ju bara bebisar när det hände.

– En sak som hände någon dag efter Schulman la upp bilden där Calle sitter i en gunga där man kallade mig för pedofil. När jag var på min Ica där jag handlat i tio år och aldrig blivit antastad förut. Då stod ett gäng killar i tolv- trettonårsåldern utanför på sina cyklar. De började skrika och cykla runt mig och skrek "Billy Butt är våldtäktsman, Billy Butt är pedofil".

I en krönika i Afonbladet skrev Schulman själv att han "ser fram emot det" och att det ska bli kul att "höra "advokaten skrika objection". Nu är det mycket möjligt att han kommer får göra just det.

– Han driver med rättssystemet i Sverige. Schulman kommer få äta i det sura äpplet.

Men Alexander Schulman ställer sig oförstående till Billy Butts anmälan.

– Rent generellt visste jag inte att om man blivit dömd för våldtäkt sju gånger att man inte får kallas våldtäktsman. Jag såg inget kontroversiellt i det, säger Alexander Schulman till Nyheter24.

– Jag har bevis på att man på Aftonbladet har varit jävligt irriterade på att Alex Schulman gjorde något så korkat, säger Billy Butt.

– Jag har inget emot Schulman som person. Jag tycker att han är begåvad men det var väldigt korkat att dra upp rättsfallet. Det är vad som kommer fälla honom, hela Sveriges gycklare.

– Jag vet inte om jag ska bli smickrad eller förfärad att Billy Butt tycker att jag är begåvad, svarar Alexander Schulman.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Tv-kocken hyllas av Nyhetsmorgon-kollegorna: "Finast och coolast av alla"

Polens president stoppar dagen efter-piller

Polens president Andrzej Duda använder sitt veto för att sätta stopp för regeringens planer på att lätta på restriktionerna mot receptfria akuta p-piller.

Polisen i Oskarshamn rapporterar om trafikolycka

"En personbil kolliderar med ett rådjur på E22 i höjd med Oskarshamn.", skriver polisen på sin hemsida.

Ica-chefens svar på kundernas hårda kritik mot nya varan: ”Våga prova”

Ica har fått hård kritik efter lanseringen av den nya "hushållsfärsen". Nu svarar matjätten på kundernas negativa kommentarer.

Misstänkt anstiftare till Farstamord efterlyst

1 timme sedan
Polisen har gått ut med en internationell efterlysning efter en man som misstänks ha legat bakom dödsskjutningarna i Farsta i södra Stockholm den 10 juni förra året, enligt uppgifter till Aftonbladet.

Örkelljunga: Polisen rapporterar om brand

1 timme sedan
"Det brinner i en villa i Eket.", skriver polisen på sin hemsida.