"Mer balls i stortån än Schulman"

Billy Butt stämmer Alex Schulman och talar ut i Nyheter24.


På Arlanda möts resenärer av bilder på kända svenskar som hälsar dem välkomna till huvudstaden. Detta skämtade Alexander Schulmans humorsajt 1000apor om och hoppade på skivbolagsdirektören Billy Butt och skrev "Welcome to my hometown/ Billy Butt, famous music producer and rapist". "Välkommen till min hemstad/ Billy Butt, berömd musikproducent och våldtäktsman."

Billy Butt har tidigare hotat att stämma Alexander Schulman. Nu gör han allvar av det hela och stämmer Schulman.

– Han valde fel man. Jag ska torka bort flinet från hans ansikte. Watch me do it, säger Billy Butt till Nyheter24.

– Jag gjorde en polisanmälan som skickades till åklagare som sen skickade vidare till JK (justitiekanslern). Nu har den hamnat hos åklagaren igen. Om inte åklagaren väcker åtal så blir det rättegång ändå, då jag stämmer honom i tingsrätten.

– Det finns all anledning för att kolla var gränserna går. Jag är övertygad att det hamnar i högsta domstolen.

Billy Butt är mer än säker på sin sak - han kommer vinna. Men framför allt känner han sig förolämpad.

– Jag har varit känd sedan 1983. I 25 år. Då var jag känd som skivbolalagsdirektör och sprang ofta på Stureplan. Jag var nog en av dåtidens mest kända. Alla kända vet att om ger man sig ut i det offentliga är dumheter något man får räkna med. Som när Måns Herngren skrev om mig. Då kan jag till och med tycka det är kul och rycka på axlarna. Men Schulman har tagit upp ett rättsfall som är allmänt känt, även på Stureplan, att det inte stämmer.

– När Schulman skriver som han gjorde så utmålar han mig för att leva ett klandervärt liv i dag. Och det gör jag inte i dag. Det är 15 år sedan och jag har avtjänat mitt straff. Ändå har jag överlevt. Alexander Schulman skulle aldrig överleva samma sak.

Alexander Schulman är inte särskilt orolig över Billy Butts hotande stämning när han talar med Nyheter24:

– Jag tror inte min karriär står och faller med Billy Butt, svarar Alexander Schulman.

Men inte heller Billy Butt darrar på manschetten.

– Mitt tips är att jag kommer få ett femsiffrigt, nej sexsiffrigt, belopp. En gång tidigare förolämpades jag på internet. När jag stämde erbjöd deras advokater en förlikning på ett sexsiffrigt belopp

– Han valde fel man. Jag har mer kraft i lillfingret och jag har mer balls i stortån, än han.

– Han spred ryktet till ungdomar på 1000 apor. Ungdomar som kan söka sig till mig för att jobba med musik kan dra sig på grund av domen. De var ju bara bebisar när det hände.

– En sak som hände någon dag efter Schulman la upp bilden där Calle sitter i en gunga där man kallade mig för pedofil. När jag var på min Ica där jag handlat i tio år och aldrig blivit antastad förut. Då stod ett gäng killar i tolv- trettonårsåldern utanför på sina cyklar. De började skrika och cykla runt mig och skrek "Billy Butt är våldtäktsman, Billy Butt är pedofil".

I en krönika i Afonbladet skrev Schulman själv att han "ser fram emot det" och att det ska bli kul att "höra "advokaten skrika objection". Nu är det mycket möjligt att han kommer får göra just det.

– Han driver med rättssystemet i Sverige. Schulman kommer få äta i det sura äpplet.

Men Alexander Schulman ställer sig oförstående till Billy Butts anmälan.

– Rent generellt visste jag inte att om man blivit dömd för våldtäkt sju gånger att man inte får kallas våldtäktsman. Jag såg inget kontroversiellt i det, säger Alexander Schulman till Nyheter24.

– Jag har bevis på att man på Aftonbladet har varit jävligt irriterade på att Alex Schulman gjorde något så korkat, säger Billy Butt.

– Jag har inget emot Schulman som person. Jag tycker att han är begåvad men det var väldigt korkat att dra upp rättsfallet. Det är vad som kommer fälla honom, hela Sveriges gycklare.

– Jag vet inte om jag ska bli smickrad eller förfärad att Billy Butt tycker att jag är begåvad, svarar Alexander Schulman.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Regeringen överväger nya skattesänkningar

Fått ditt BankID kapat? Det ska du göra

Det är 8,5 miljoner människor som använder BankID och det kan vara bra att veta vad som bör göras i fallet av en id-kapning. Om ens BankID hackas gäller det att agera snabbt.

Stol återkallas: "Sluta använda den"

Rowico AB som återkallar stolen Lotta på grund av risk för tippning bakåt. Stolen har sålts på flera stora möbelkedjor i Sverige.

Polisen rapporterar om misshandel, Sigtuna

"Enligt vittnesuppgifter har ett 15-tal ungdomar slagits med varandra i Märsta.", skriver polisen på sin hemsida.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Gällivare

"Trafikolycka norr om Hakkas.", skriver polisen på sin hemsida.

Allt om Cristiano Ronaldos barn: Namn, ålder och sonen Angel

Fotbollsstjärnan Cristiano Ronaldo har i dag fem barn med olika kvinnor. Nyheter24 har tagit en titt på vad svenskarna undrar mest om fotbollsspelaren och hans familj.