Sekt grundlurade svenska kändisar

Book och Grönvall drog in pengar åt scientologerna.


Vad Anna Book och Nanne Grönvall inte förstod var att de extraknäckte för scientologer. Reklamfilmen som de ställde upp i hade Riksorganisationen för ett Drogfritt Sverige, RDS, som avsändare. Den rörelsen har ett djupt samarbete med sekteristiska Scientologikyrkan i USA - något som de svenska kändisarna inte hade en aning om.

– Scientologin är min privata religion, inte föreningens, säger Åsa Graaf, som är en av dem som utpekas för att ha utnyttjat kändisarna.

SVT:s Uppdrag granskning avslöjar i kvällens avsnitt uppgifterna. RDS har kontaktat flera svenska kändisar för att sedan använda dem i sin marknadsföring. Vid sidan om Anna Book och Nanne Grönvall har exempelvis Brolle Jr, Gladys del Pilar, Pernilla Johansson och Pandora ställt upp.

I RDS kampanj säger Book:

"Jag ser inget positivt alls med droger. De bryter ner, förstör och sårar. Jag har själv sett hur människor kan bli och hur drogerna påverkar dom – det är hemskt."

Skrivet av:

Senaste nytt

Amelia Adamos stora sorg – sambon Lucio är död: "Kärleksbombade honom till sista andetaget"

Lasse Holm får medalj – och Stockholmsmusikal

1 timme sedan
Musikalen med Lasse Holms schlagerhits har gjort succé i Malmö. I höst kommer ”De' e' det här vi kallar kärlek” till Stockholm och Göta Lejon.

Isa Östling föddes som man – hånas av svenska poddprofilen

2 timmar sedan
Isa Östling är en av Sveriges största TikTok-stjärnor med närmare en halv miljon följare. I en ny video ger hon nu svar på tal till en manlig poddprofil som uttryckt sig förnedrande mot henne.

Smygfilmat klipp sprids på Erika Persson och Zara Larssons pojkvän

2 timmar sedan
Det var under lördagen som Gunilla Persson uppträdde i Melodifestivalens tredje deltävling. Efteråt firades hennes kvalplats med pompa och ståt

Tittarnas oro efter klippet på Jenny Strömstedt och Mauri Hermundsson: "Säg nej"

3 timmar sedan
Mauri Hermundsson gästade Nyhetsmorgon i TV4 för att bli intervjuad av Jenny Strömstedt. Men intervjun gick inte som tänkt. – En hopplös gäst, säger Jenny Strömstedt i direktsändningen.

Sökte du nyss på "David Sundin längd"? Här är svaret!

3 timmar sedan
Sökte du precis på "David Sundin längd"? Då är du inte ensam. Så, hur lång är programledaren egentligen? Här hittar du svaret!