"Befria Katie Holmes"

Protestanter vill rädda stjärnan från kändissekten.


Skådespelerskan Katie Holmes debut på Broadway i musikalen "All my sons" låg inte i fokus i veckan. Istället uppmärksammades demonstranterna utanför teatern. Sedan två år är Holmes gift med Tom Cruise, en av de mest kända grundgestalterna i Seintologisekten.

– Den är ond. Scientologi dödar människor. Den följer efter dig hem om kvällarna. Den är perverterad säger en anonym protestant.

Nära 100 demonstranter slöt upp utanför där de med skyltar uppmanade Holmes att fly ut från organisationen. Tom Cruise, som stöttade frun på premiären valde av den anledningen att inte dyka upp dagen efteråt.

Scientologin får stor kritik av inflytelserika personer världen över som allihopa klassar "kändisreligionen" som en sekt med kommersiella intressen. Medlemmarna måste betala höga medlemsavgifter varje år, utbildningsmaterial från sekten tystas ned och får inte läckas ut och den stormrika grundaren Hubbard var tidigare känd som science-fictionförfattare.

Den demonstrerande gruppen utanför teatern kallar sig "Anonyma" och gör sina röster hörda världen över för att få människor att gå ur sekten. Nyligen protesterade de utanför scientologernas högkvarter i New York och har riktat kritik mot skådisen Will Smith med fru Jada Pinkett Smith som startat en skola i scientologins tecken.

Paret har fått kalla kårar av uppmärksamheten och kallar sig i en nyligen gjord intervju med Fox inte längre för scientologer.

Men även om duon WillJad inte sällar sig till gruppen Hollywoodscientologer är listan på kändisar som gör det lång. Senast i raden är Pink och Kirsten Dunst.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Jill Johnson släpper ny countrysingel

1 timme sedan

"Happy Valley"-skaparen bakom nytt Disney-äventyr

1 timme sedan
Sally Wainwright står bakom hyllade tv-serier som ”Happy Valley” och ”Gentleman Jack”. Nu är hon aktuell med äventyrsserien ”Renegade Nell” – berättelsen om hur en flicka i 1700-talets England blir stråtrövare. Huvudrollen spelas av 21-åriga Louisa Harland.

Dolly Parton kryddar Beyoncés nya

idag 04:30
Countrylegendarerna Dolly Parton och Willie Nelson ger Beyoncés nya album "Cowboy Carter" extra Westernkrydda genom talade intron till några låtar. I Partons fall en kort prata före covern på hennes egen evergreen "Jolene".

Kanonvinsten: Så mycket såldes Zoe Fay Brown sin lägenhet för

igår 23:12
I slutet på mars sålde Zoe Fay Brown sin lägenhet på Södermalm i Stockholm. Här får ni veta vad slutpriset landade på.

"Oppenheimer"-paret adlas efter succén

igår 21:32
Regissören Christopher Nolan och filmproducenten Emma Thomas tilldelas hederstitlar för sina bidrag inom filmindustrin och får nu tituleras Sir respektive Dame.

Här syns Carolas ex Jimmy med tv-stjärnan: "Puman är här"

igår 15:42
Carola Häggkvists ex-pojkvän Jimmy Källqvist såg ut att ha det trevligt med den kända tv-stjärnan...Se bilderna här på Nyheter24.