"Befria Katie Holmes"

Protestanter vill rädda stjärnan från kändissekten.


Skådespelerskan Katie Holmes debut på Broadway i musikalen "All my sons" låg inte i fokus i veckan. Istället uppmärksammades demonstranterna utanför teatern. Sedan två år är Holmes gift med Tom Cruise, en av de mest kända grundgestalterna i Seintologisekten.

– Den är ond. Scientologi dödar människor. Den följer efter dig hem om kvällarna. Den är perverterad säger en anonym protestant.

Nära 100 demonstranter slöt upp utanför där de med skyltar uppmanade Holmes att fly ut från organisationen. Tom Cruise, som stöttade frun på premiären valde av den anledningen att inte dyka upp dagen efteråt.

Scientologin får stor kritik av inflytelserika personer världen över som allihopa klassar "kändisreligionen" som en sekt med kommersiella intressen. Medlemmarna måste betala höga medlemsavgifter varje år, utbildningsmaterial från sekten tystas ned och får inte läckas ut och den stormrika grundaren Hubbard var tidigare känd som science-fictionförfattare.

Den demonstrerande gruppen utanför teatern kallar sig "Anonyma" och gör sina röster hörda världen över för att få människor att gå ur sekten. Nyligen protesterade de utanför scientologernas högkvarter i New York och har riktat kritik mot skådisen Will Smith med fru Jada Pinkett Smith som startat en skola i scientologins tecken.

Paret har fått kalla kårar av uppmärksamheten och kallar sig i en nyligen gjord intervju med Fox inte längre för scientologer.

Men även om duon WillJad inte sällar sig till gruppen Hollywoodscientologer är listan på kändisar som gör det lång. Senast i raden är Pink och Kirsten Dunst.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!