"Scientologledaren Miscavige predikar våld"

Scientologikyrkans högste ledare David Miscavige uthängd som våldsromantiker.


CLEARWATER, FLORIDA. Fyra avhoppare från scientologernas högsta ledning larmar om att ledaren David Miscavige slår andra i ledningen. Miscavige uppmanar också andra inom rörelsen att göra likadant, enligt avhopparna. Scientologerna förnekar uppgifterna.

Enligt avhopparna slår Miscavige underordnade upprepade gånger för att statuera ett exempel. Flera inom ledningen blir också ett offer för det fysiska våldet. Det avslöjar personer som tidigare ingått i samfundets ledning och nu lämnat scientologerna.

– Det var slumpmässigt och oförutsett. Det kunde bero på ens ansiktsuttryck eller för att man inte svarade tillräckligt snabbt på en fråga. Men det var alltid en bestraffning, säger Mike Rinder, som erkänner att han blev slagen många gånger av Miscavige och att han själv också slog andra innan han gick ur, 2007, enligt St Petersburg Times.

Scientologerna viftar bort våldsanklagelserna från de fyra avhopparna och kallar de för "absoluta och totala lögner". De ser det som ett sätt att skamfila Miscaviges rykte. Han har lett kyrkan i mer än två decennier.

Marthy Rathbun, satt i scientologernas högsta styrelse och var en nära medarbetare till Miscavige. Hon medger att hon ofta kunde få order från ledaren att ge sig på andra. Tom De Vocht, som hade tillsyn över kyrkans högkvarter i Clearwater, Florida, såg Miscavige slå medarbetare ett hundratal gånger under en treårsperiod. Själv lämnade De Vocht kyrkan 2005.

Innan Amy Scobee, som var ansvarig för att bygga upp verksamheten mot kändisar, lämnade kyrkan 2005 såg hon flera angrepp. Själv blev hon aldrig slagen, skriver St Petersburg Times.

Enligt scientologernas taleskvinna, Monique Yingling, lämnade de fyra avhopparna kyrkan för att de blev degraderade och att anklagelserna kommer av det skälet.

Se avhopparna berätta om Miscaviges våldsfixering nedan.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Huawei dubblerade sin vinst

Olycksfartygets kraft som en raketuppskjutning

Containerfartyget som orsakade brokollapsen i Baltimore närmade sig långsamt bron, visar filmklipp som har spritts på nätet. Men själva kraften vid kollisionen uppskattas ha motsvarat en raketuppskjutning.

Två tåg i krock: "Arbetsplatsolycka"

Två tåg har krockat i Upplands Bro, enligt TV4. En lokförare ska vara skadad.

Attacker mot flera kraftverk i Ukraina

Ryssland har anfallit Ukraina med en ovanligt stor mängd robotar och attackdrönare under natten till fredag.

Så begränsar du köp i barnens spelappar i påsk

I många av barnens populära spelappar kan man köpa saker i spelen. Till påsk är det också flera av dem som har tidsbegränsade erbjudanden. Det balanserar på gränsen till vad som är lagligt, enligt Sveriges konsumenter.

Ditt snus kan försvinna – här är hela listan

1 timme sedan
Ett förslag har presenteras: Snus med högre nikotinhalt än 12 milligram per gram bör förbjudas. Slås förslaget igenom kan snusvarianter av bland annat General, Kaliber och Velo förbjudas.