Tisdag 15 Jun
Stockholm

Kändisarna som ljuger för oss

De är många. Som av okunnighet eller med vilja ljuger och missleder oss andra.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Mariah Carey påstod att titeln till hennes senaste album "E=MC2" stod för frigörelse gånger två. En ganska grov feltolkning av Einsteins teori.

– Tvåan i ekvationen står för C i kvadrat, inte MC gånger två. Så den korrekta tolkningen kanske skulle vara "frigörelsen av Mariah Carey Carey", säger matematikern David Leslie enligt BBC.

Scientologen Tom Cruise å sin sida påstod att psykiatri inte hade någon som helst effekt.

– Psykiatri funkar inte. När du studerar effekterna är det ett brott mot mänskligheten, sade Tom Cruise.

Ett uttalande som han senare fått äta upp med tanke på en mängd studier som visar på motsatsen. Med i dumligan är också Demi Moore som påstod att om man låter blodiglar suga ens blod så försvinner alla gifter och slaggprodukter ur kroppen. Inte riktigt va?

– Det går inte att förvänta sig att folk ska veta allt om vetenskap. Problemet uppkommer när de inte kollar upp fakta eller ens frågar innan de uttalar sig säger en av forskarna, Ellen Raphael enligt BBC och fortsätter:

– Med internet och nyheter dygnet runt får de här missledande nyheterna stor spridning. De blir en del av all den desinformation som vi måste vada i dagligen. Lite research kommer man långt på.

Ett tips från en som kan med andra ord. Tro inte allt du läser.

Dr Tom Cruise:

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela