Madonna nekas adoption - igen

För andra gången i rad säger Malawi nej. Madonna får inte adoptera.


Artistens advokat kom för att skriva på papper och finansiera Madonnas adoption av Mercy James. Domare Esme Chombo kom dock med ett oväntat besked till den 50-åriga artistens ombud. Med motiveringen att Madonna inte har bott i Malawi på 18 månader, vilket enligt landets lagar krävs för att få adoptera, nekades Madonna. Artisten får därmed inte adoptera.

Madonna har en gång tidigare nekats adoption från Malawi. Med detta i åtanke hade artisten därför skrivit utförliga motiveringar till varför hon var lämpad som mor denna gång. Med viljestarka ord talade Madonna om varför hon skulle få adoptera Mercy James, som egentligen heter Chifundo James.

– Jag kan och vill ge Chifundo James en säker plats och vill få henne som en medlem i min familj, säger Madonna, skriver Femalefirst.

Malawis minister för barns rättigheter, motsäger sig domen och står därmed på Madonnas sida.

– Vi har nära två miljoner föräldralösa barn i Malawi som behöver hjälp. Vi kan inte ta hand om alla dem som ett land. Om folk gillar att Madonna adopterar om så bara ett föräldralöst barn, så är det en mun mindre för oss att mätta, säger ministern, skriver Femalefirst.

Madonna anlände till Malawi i söndags med sina barn Lourdes, Rocco och David. De väntades återvända till London med tillskott i familjen, men återvände utan.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!