Inget barn för Madonna

Barnet fick nåd och har ännu inte adopterats av Madonna.


Madonna var på plats i sydafrikanska Malawi för att skriva på papper och hämta sin nya bebis. Men efter en timma i rätten valde domarkår att genomsyna ansökan. På fredag ska världsstjärnan åter befinna sig på plats i rätten. Fram tills dess är den lilla flickan, som heter Chifundo som betyder nåd, under tillsyn.

Chifundo sägs vara fyra år och hennes mamma dog vid födseln men pappan tros finnas i livet. Allting är ännu sekretessbelagt för att skydda flickan. Frågan är om det kommer hindra henne från att flytta hem till den 50-åriga popartisten.

Förra året adopterade Madonna den 3-åriga David ihop med Guy Ritchie. Det visade sig att David inte var föräldrarlös och det ansågs att Madona mer eller mindre köpt sonen. Enligt Malawisk lag får bara landets medborgare adoptera och det krävs en 18 till 24 månader lång utredningstid, något som Madonna försökt gå förbi menar barnskyddsgrupper och släktingar till barnet. Madonna som står som finansiör av byggandet av en skola, lär inte få ett nej.

Enligt engelska Rädda barnen kommer Madonnas återkomst att sända ut fel signaler och att fattiga föräldrar kan komma att överge sina barn i tron att deras barn kommer plockas upp och få ett "bättre liv". I en rapport från FN sägs att av Malawis en miljon föräldralösa barn, har hälften förlorat en förälder pågrund av HIV. Åtminstone en förälder har förlorat sitt barn till Madonna. Yohane Banda, pappan till David, fick nu äntligen träffa sin biologiska son:

– Jag är glad över att få träffa honom. Men han kände inte igenm mig och frågade vem jag är, berättar Yohane Banda till AP.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Förlustaffären: Nu har lyxvillan från SVT:s “Husdrömmar” sålts

igår 21:37

Aboriginer får tillbaka spjut – efter 250 år

igår 20:50
Fyra aboriginska spjut som togs från Australien till England av den brittiske upptäcktsresanden James Cook och hans besättning 1770 har återlämnats till Australiens urbefolkning.

Brosnan i huvudrollen när boksuccé blir film

igår 19:20
Han fick sitt genombrott som detektiven Remington Steele i tv på 1980-talet. Nu ska Pierce Brosnan spela brottsutredare igen. Den irländske skådespelaren får huvudrollen när boksuccén "Torsdagsmordklubben" filmatiseras.

Nya skräckbilder på Johanna Toftbys ansikte – vill varna andra

igår 16:30
Johanna Toftby Fors, 50, väljer nu att visa upp bilder på sitt ansikte som skiftar i både blått, grönt och gult.

"Songs of conquest" får släppdatum

igår 15:24
Göteborgsbaserade Lavapotion är snart klara med sin debuttitel, det turordningsbaserade strategispelet "Songs of conquest", som man filat på sedan 2017.

Trädgårdstider anmälda: "Victoria Skoglund måste stoppas"

igår 14:55
För andra gången på kort tid så har SVT-programmet Trädgårdstider nu anmälts till Granskningsnämnden. Den här gången är det Victoria Skoglunds medverkan som ifrågasätts. "Programmet med Victoria och Jenny Strömstedt bör stoppas", står det att läsa i anmälan. – Nu har det gått för långt, inte här också, säger anmälaren till Nyheter24.