Måndag 24 Jan
Stockholm

Inget barn för Madonna

Barnet fick nåd och har ännu inte adopterats av Madonna.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Madonna var på plats i sydafrikanska Malawi för att skriva på papper och hämta sin nya bebis. Men efter en timma i rätten valde domarkår att genomsyna ansökan. På fredag ska världsstjärnan åter befinna sig på plats i rätten. Fram tills dess är den lilla flickan, som heter Chifundo som betyder nåd, under tillsyn.

Chifundo sägs vara fyra år och hennes mamma dog vid födseln men pappan tros finnas i livet. Allting är ännu sekretessbelagt för att skydda flickan. Frågan är om det kommer hindra henne från att flytta hem till den 50-åriga popartisten.

Förra året adopterade Madonna den 3-åriga David ihop med Guy Ritchie. Det visade sig att David inte var föräldrarlös och det ansågs att Madona mer eller mindre köpt sonen. Enligt Malawisk lag får bara landets medborgare adoptera och det krävs en 18 till 24 månader lång utredningstid, något som Madonna försökt gå förbi menar barnskyddsgrupper och släktingar till barnet. Madonna som står som finansiör av byggandet av en skola, lär inte få ett nej.

Enligt engelska Rädda barnen kommer Madonnas återkomst att sända ut fel signaler och att fattiga föräldrar kan komma att överge sina barn i tron att deras barn kommer plockas upp och få ett "bättre liv". I en rapport från FN sägs att av Malawis en miljon föräldralösa barn, har hälften förlorat en förälder pågrund av HIV. Åtminstone en förälder har förlorat sitt barn till Madonna. Yohane Banda, pappan till David, fick nu äntligen träffa sin biologiska son:

– Jag är glad över att få träffa honom. Men han kände inte igenm mig och frågade vem jag är, berättar Yohane Banda till AP.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela