Onsdag 8 Dec
Stockholm

Så mycket pengar tjänar Paolo Roberto – efter sexköpet

Paolo Roberto greps för sexköp i maj 2020.
Paolo Roberto greps för sexköp i maj 2020. Foto: Henrik Montgomery/TT och Claudio Bresciani/TT

Under förra året greps programledaren och matentreprenören Paolo Roberto, 52, för sexköp, vilket han senare också erkände. I samband med detta förlorade han flera samarbetspartners – och det märks på tv-profilens ekonomi.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Det var i maj 2020 som Paolo Roberto, 52, greps misstänkt för sexköp i en polisrazzia i centrala Stockholm. Tv-profilen erkände kort därpå, i en intervju som sändes i TV4, att han köpt sex. Läs mer om det här.

En förundersökning om oaktsam våldtäkt inleddes efter gripandet, men denna lades ner och Paolo fick till slut ett strafföreläggande för sexköpet, vilket Nyheter24 tidigare rapporterat om

Paolo Roberto förlorade jobb och samarbeten

När det uppdagades att Paolo Roberto köpt sex fick han sparken från TV4 och samarbetspartners såsom K-Rauta avslutade sina kampanjer med programledaren.

Paolo Roberto. Foto: Claudio Bresciani/TT

Dessutom blev han utköpt från livsmedelsföretaget "Paolos", som sålde bland annat pasta och annan italiensk mat. Priset? 126 kronor. Läs mer om det här.

Flickvännen Elin bröt kontakten med Paolo Roberto

Sexköpsskandalen hade också konsekvenser för Paolo Robertos privatliv. Den dåvarande flickvännen Elin Härkönen, 27, sade upp kontakten med Paolo ett år efter att han greps – då med hänvisning till hans kvinnosyn.

"Jag vägrar associera mig med människor som har en skadlig kvinnosyn och som vägrar lära sig av sina misstag", skrev hon i ett inlägg på Instagram. 

Läs mer om uppbrottet här.

Hur mycket pengar tjänar Paolo Roberto nu?

År 2019 hade Paolo Roberto en fastställd förvärvsinkomst på 550 200 kronor. Enligt uppgifter från Skatteverket som Nyheter24 tagit del av var årslönen för 2020 betydligt lägre och landade istället på 312 400 kronor, vilket gav Paolo drygt 26 000 kronor i månatlig inkomst.

Foto: Martina Holmberg/TT

Paolo är aktiv i två bolag: "Punch Drunk Entertainment AB", där han innehar vd-posten, och "Fratelli di pasta AB" där han är styrelseledamot. Det sisntämnda startades under 2020 och har ännu inget registrerat bokslut för året.

Detsamma gäller för "Punch Drunk Entertainment AB", men under 2019 omsatte bolaget 3 854 000 kronor och gick med 644 000 kronor i vinst. Tillgångarna beräknades uppgå till 4 535 000 kronor.

Kommentera
Kopiera länk
Dela