Klara Almström, en av fem kvarvarande deltagare i TV4:s Idol.
Klara Almström, en av fem kvarvarande deltagare i TV4:s Idol. - Foto: TT

"Idol"-Klara: Min dröm är en tjejfinal

Klara Almström är en av två kvarvarande kvinnliga deltagare i "Idol". Hittills har bara en enda manlig idol röstats ut, ett mönster som känns igen från tidigare år.Inget personligt mot killarna, men min dröm är att det ska bli en tjejfinal, säger hon.


Fakta: Veckans "Idol"-låtar

Låt 1: Tillägnad en speciell person

Sebastian Rydegren – "Frozen" av Madonna. Tillägnas hans mamma.

Klara Almström – "Du måste finnas" i Newkids version. Hyllar sin mamma.

Luka Nemorin – "Smile" av Benjamin Ingrosso. Sjunger till sin bästa kompis

Nike Sellmar – "Make you feel my love" av Bob Dylan. Tillägnas hennes moster.

Albin Tingwall – "Fix you" av Coldplay. Till storebror.

Låt 2: Tillägnad fansen

Sebastian Rydegren – "Gold artist" av Spandau Ballet

Klara Almström – "What a wonderful world" av Louis Armstrong

Luka Nemorin – "Everybody’s changing" av Keane

Nike Sellmar – "Babel" av Mumford & Sons

Albin Tingwall – "My way" av Frank Sinatra

Klara Almström har fått se sina tjejkompisar lämna en efter en under säsongen. Från att ha varit sju kvinnliga deltagare totalt är hon plötsligt i minoritet.

— Det är sant, det är bara en kille som har åkt ut. Förra veckan var vi hälften–hälften och nu är det bara jag och Nike (Sellmar, reds anm) kvar. Det hade varit häftigt om det var vi två i final, men vi får se hur det går. Det känns som att det inte alls går att förutspå vad som ska hända, säger hon.

Aldrig hängt löst

Hittills har Klara Almström aldrig befunnit sig bland de idoler med minst antal röster denna säsong. Nu när finalen närmar sig känner hon dock hur mållinjen är snubblande nära.

— Jag har insett hur otroligt kort tid det är kvar till final. Hela säsongen har jag bara tagit en vecka i taget, men när man inser att det är nästnästa vecka så vågar man både tro och hoppas, men blir också mer nervös. Det vore otroligt tråkigt att snubbla på mållinjen. Samtidigt har jag fått ut väldigt mycket av den här resan, så jag skulle inte vara bitter över att åka ut nu, säger hon.

Hon har hyllats av juryn för sin starka röst och sin energi, men Klara Almström tycker även att hon har fått en del kritik.

— Juryn har inte varit heltänd på mig. Det kanske är fel ord, men ända sedan kvalveckan har de haft ganska mycket åsikter om mig och vad jag ska göra för typ av musik. Det är först de senaste veckorna som de har börjat kännas nöjda.

18-åriga Klara Almström är en av de yngsta i tävlingen och går fortfarande musikprogrammet på gymnasiet. Hon och hennes lillebror bor växelvis hos mamma som har varit en trogen supporter under dotterns tidiga karriär.

— Det låter klyschigt men hon betyder allt verkligen. Jag vet inte riktigt vart jag skulle vara i dag utan henne. Hon är den som har hjälpt mig, stöttat mig så otroligt mycket i musiken och velat ge mig de bästa förutsättningarna för att jag ska kunna följa min dröm. Det finns inte ett tillfälle jag kan komma ihåg där hon inte har varit tillgänglig och funnits där. Det betyder otroligt mycket att ha en sådan person i sitt liv.

Överraskade mamma

När det nu har blivit dags för kärleksvecka i "Idol" trodde Klara Almströms mamma att dottern skulle sjunga en låt till pojkvännen, men får en riktig överraskning i fredagens program.

— Jag ska köra "Du måste finnas" till henne. Ända sedan Newkid körde den till sin mamma i "Så mycket bättre" så har hon haft en "soft spot" för den. Hon blev jätteglad när vi filmade hur jag överraskade henne med mitt val. Hon hade inte anat någonting.

Förutom mammahyllningen får idolerna denna vecka även sjunga en låt riktad till tittarna – eller "fansen" som produktionen kallar det.

— Jag gillar inte ordet fans, det låter så överdrivet. Justin Bieber har fans – inte jag. Men det är ändå skönt att känna att man har publiken i ryggen och att de stöttar en, såklart, säger Klara Almström.

Framtidsdrömmarna är förstås knutna till artistlivet. Klara Almström slår fast att det aldrig har funnits någon annan dröm än den om ett liv i rampljuset.

— Att få åka runt och uppträda, spela in musik och jobba som artist – det är det enda jag vill göra. När man var liten och folk frågade en vad man skulle jobba med när man blev stor så fanns det aldrig något annat svar. Och jag känner fortfarande samma sak. Även om det säkert blir otroligt svårt så är det här min dröm.

TT
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Miljonregn för Pernilla Wahlgren och Sofia Wistam – så mycket tjänar de på sin podd

Janni Delér visar upp resultatet efter skönhetsingreppet

Janni Delér har under en lång tid varit sugen på att göra ingreppet. Efter att ha gjort det var hon inte sen med att visa upp det för följarna.

Robinson-Charlotta avslöjar: Så är relationen med Ci i dag

I "Robinson" var Charlotta Hedlund och Ci Lindström långt ifrån bästa vänner. Men hur ser deras relation ut i dag?

Annika Norlin får lyssnarnas bokpris

1 timme sedan
Hon trodde inte att hon kunde skriva en roman. Men nu får Annika Norlin Sveriges Radios romanpris för "Stacken" – samma dag som hon släpper ett nytt album.

Falciani var "för tjock" – nu anställer företaget Bianca Ingrosso

3 timmar sedan
Det var år 2017 som Nicole Falciani fick ett viktultimatum av underklädesmärket Calzedonia. "Jag fick ett mejl där de skrev att de tycker att jag är för tjock".

Shirley Clamp till attack mot artistkollegorna: "För fasen"

3 timmar sedan
Dotter, Medina och Titiyo är några av de artister som har valt att hoppa av Eurovision-festen i Malmö. Mello-veteranen Shirley Clamp har däremot inga planer på att ställa in sin spelning. I en ny intervju riktar hon nu en känga mot de artister som har valt att avbryta sin medverkan.