Lisa Marie Presley vid premiären av 'Mad Max: Fury road' där dottern Riley Keough spelade en av rollerna. Arkivbild.
Lisa Marie Presley vid premiären av 'Mad Max: Fury road' där dottern Riley Keough spelade en av rollerna. Arkivbild. - Foto: TT

Stjärnorna sörjer Lisa Marie Presley

Lisa Marie Presley har avlidit och sörjs nu av kollegor i musikbranschen och stjärnor i Hollywood.Vid pappa Elvis Graceland i Memphis samlas fans för att minnas och lämna blommor.


"Jag är så ledsen, jag saknar dig men vet att vi kommer att ses igen", skriver vännen John Travolta på Instagram.

Den brittiske sångaren Billy Idol har lagt upp en bild på Twitter från ett möte på Graceland på 1990-talet.

"Sorgligt att höra om Lisa Marie Presleys bortgång. Hon var väldigt vänlig i Memphis på 90-talet när hon gav mig en guidad tur genom några av de privata rummen på Graceland. Hon var underbar och vi framträdde tillsammans på modeveckan i New York under det tidiga 2000-talet", skriver han.

Hanks förkrossad

Tom Hanks spelade Elvis Presleys manager Tom "Colonel" Parker i Baz Luhrmanns Elvisfilm och han och frun Rita Wilson uppger att de är helt förkrossade av nyheten om Lisa Marie Presleys bortgång.

"Jag och Tom tillbringade en hel del tid med familjen under marknadsföringen av filmen. Lisa Marie var så ärlig och rakt på sak, sårbar och väldigt förväntansfull inför premiären. Hon var så välformulerad om sin pappa, vad filmen betydde för henne och att den var en hyllning till hans gärning", skriver Rita Wilson på Instagram.

Artisten Pink kände även hon Presleyfamiljen. I ett inlägg skriver hon:

"Lisa Marie, du var unik. Rolig som f-n, smart, känslig, begåvad, kvick, grym, kärleksfull, generös, dömande men du hade alltid rätt. Lojal. Och du avgudade dina barn".

Fans besöker Graceland

Sångerskan Leann Rimes skriver att familjen upplevt mycket sorg de senaste åren i och med Lisa Marie Presleys son Benjamins självmord 2020 och att hon tänker på de övriga familjemedlemmarna.

"Jag hoppas att hon vilar i frid i sin fars armar", skriver hon.

Lisa Marie var nio år gammal när hennes pappa Elvis dog i sitt hem i Graceland. Lisa Marie levde inte i Memphis men besökte nöjesparken ofta, senast i söndags när Elvis skulle ha fyllt 88 år.

— Elvis dog ung, Lisa Marie dog ung. Det gjorde hennes son också, säger ett fan som kört till Graceland för att lämna blommor, till nyhetsbyrån AP.

Lisa Marie kommer att begravas på Graceland, precis som hennes pappa Elvis och sonen Benjamin, uppger en talesperson för dottern Riley Keough.

Ett fan placerar en blombukett vid Graceland i Memphis.
TT
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Här syns Carolas ex Jimmy med tv-stjärnan: "Puman är här"

1 timme sedan

Carina Berg oigenkännlig på nya bilderna: "Jag behöver hjälp nu"

2 timmar sedan
​Carina Berg har gjort en drastisk förändring med sitt utseende. Förgäves försökte Carolina Gynning stoppa henne – men Carina lyssnade inte. – Det var modigt. Du var modig som gjorde det, säger Carolina Gynning till Carina.

Realityprofil åtalas – slog barnen blodiga med stekspade

3 timmar sedan
​En svensk realityprofil åtalas nu, misstänkt för att ha misshandlat sina barn under flera års tid. I samtal med socialtjänsten har barnen berättat detaljerat om hur de blivit misshandlade med bland annat en stekspade i metall och slagna med en fjärrkontroll.

Efva Attling och Eva Dahlgren släpper låt ihop

3 timmar sedan
För första gången på 43 år släpper Efva Attling en låt – tillsammans med sin fru Eva Dahlgren. "Remember summer breeze" är skriven av dem båda och beskrivs som en sommarsång med 70-talskänsla.

Harvard tar bort bok med människoskinn

idag 13:06
Harvards universitetsbibliotek har bestämt sig för att ta bort omslaget på en bok som länge varit omstridd – eftersom pärmen är gjord av en människas hud, skriver New York Times. 1800-talsboken av Arsène Houssaye handlar om människans själ, och har titeln “Des destinées de l’ame".

Malin Ullgren: Otrohet är överdrivet laddat

idag 12:02
Hon skrev essäer om otrohetsromaner – men började själv skildra en förbjuden relation. Efter över 20 år som kritiker romandebuterar Malin Ullgren om jakten på en förhöjd livskänsla, som går via både litteraturen och lusten.