Jonathan Majors. Arkivbild.
Jonathan Majors. Arkivbild. - Foto: Richard Shotwell/p/tt

Hollywoodstjärnan Jonathan Majors gripen för misshandel

Den amerikanske skådespelaren Jonathan Majors har gripits av polis misstänkt för att ha misshandlat en kvinna, rapporterar flera medier.


Jonathan Majors greps i New York i lördags efter en anmälan om att han ska ha misshandlat, trakasserat och tagit stryptag på en 30-årig kvinna under en dispyt mellan dem.

Den 33-årige skådespelaren greps utan incidenter medan kvinnan fördes till sjukhus med lättare skador, uppger polisen i ett uttalande.

Jonathan Majors förnekar misshandel

Jonathan Majors förnekar alla anklagelser genom sin försvarsadvokat, som hävdar att Majors "bevisligen är offret i ett bråk med en kvinna han känner", som genomgick "en känslomässig kris". Enligt försvararen finns videobevis och flera vittnesmål som sägs visa att Jonathan Majors är oskyldig.

Majors släpptes senare och han ska inställa sig i domstol den 8 maj.

Armén om Jonathan Majors: "Djupt oroande"

Samtidigt har den amerikanska armén dragit tillbaka en reklamfilm riktad till en yngre målgrupp med Hollywoodstjärnan och kallar anklagelserna "djupt oroande".

Jonathan Majors fick sitt genombrott 2020 i filmen "The last black man in San Fransisco". Han är aktuell med roller i storfilmerna "Creed III" och "Ant-Man and the Wasp: Quantumania".

TT
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Robinson-Charlottas kritik mot TV4:s klippning: ”Framställts som en mobbare”

3 timmar sedan

"Den sista resan" mest sedda dokumentären

idag 12:00
"Den sista resan" har setts av 315 440 biobesökare sedan premiären och är därmed Sveriges mest sedda dokumentär på bio någonsin. Filmen, som är gjord av Filip Hammar och Fredrik Wikingsson, slår nu Stefan Jarls "Ett anständigt liv" från 1979 som innehade det tidigare rekordet.

Allt om SampeV2: Lön, längd och om han har flickvän

idag 11:37
Sampev2 är en av Sveriges största youtubers. Men hur mycket vet du egentligen om honom? Nyheter24 reder ut några av de vanligaste frågorna som svenskarna googlar om Sampev2.

Swifts album slog Spotify-rekord

idag 10:36
Nya rekord från Taylor Swift hör inte till ovanligheterna – men nu har hon slagit ännu ett. Världsstjärnans nya album "The tortured poets department" skriver Spotify-historia som det första albumet som passerat 200 miljoner lyssningar på en enda dag på strömningstjänsten. I och med detta blir hon även den mest strömmade artisten någonsin på en enda dag, skriver Variety.

Niklas Strömstedts miljoner – så mycket pengar tjänar folkkära artisten

idag 10:08
Att Niklas Strömstedt är både folkkär och framgångsrik råder det inga tvivel om. Men hur mycket pengar tjänar han? Nyheter24 har kikat närmare på artistens bolag och inkomst.

Författare bojkottar amerikansk Pen-gala

idag 09:10
31 författare och översättare bojkottar årets stora amerikanska Pen-gala. Bojkotten är en protest mot vad man kallar organisationens misslyckande med att skydda palestinska författare i Gaza.