- Foto: Bildkälla: Instagram / @klarahammarstromm / Jessica Gow / TT

Allt du vill veta om Klara Hammarström i Melodifestivalen

Klara Hammarström uppträder med bidraget "Nobody" i Melodifestivalens andra deltävling i Göteborg. Vi har listat allting du behöver veta mello-deltagaren.


Klara Hammarström är en svensk artist som är född 20 april 2000 i Stockholm, numera bosatt i Ljunghusen som ligger strax utanför Malmö. 

Hammarström uppträder i den andra deltävlingen av Melodifestivalen med bidraget "Nobody", som går av stapeln den åttonde februari i Göteborg.

Klara Hammarström. Bildkälla: Jessica Gow / TT

Nyheter24 har listat allt du vill veta om deltagaren Klara Hammarström.

Reality-stjärna

Låter namnet Klara Hammarström bekant? 

Inte så konstigt, hon kanske är mest känd ifrån reality-serien "Familjen Hammarström", som sändes på SVT där man fick följa med i familjens vardag. 

Serien fick bara en säsong och sista avsnittet sändes i november 2018. 

Tävlingsryttare

I serien fick man bland annat följa med på Klaras liv i ridsportens värld, där hon var en flitig tävlingsryttare.

Hammarström tävlade inom kategorierna hoppning och fälttävlan. Hon var väldigt framgångsrik inom ridsporten och har bland annat tävlat för Sverige i EM i fälttävlan.

Det var länge ridsporten som var det som låg henne närmast hjärtat, men nu har hon som sagt sadlat om till en annan bana.

Musikkarriär 

2019 släppte Klara Hammarström sin debutsingel "Break up song", och senare under 2019 släppte hon även låtarna "You should know me better" samt "Riding home for christmas".

Men 2020 är det dags för en ännu större scen, när Klara kliver ut på Melodifestivalens scen framför miljontals tittare. 

Vi på redaktionen önskar Klara ett stort lycka till!

Läs även:
Anna Bergendahl i Melodifestivalen – här är allt du vill veta

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Carina Burman får Bonnier-stipendium

Sofia Jannok kan få novellpris

En Augustpristagare och en känd artist döljer sig bland årets nominerade till Sveriges Radios novellpris. Ia Genberg och Sofia Jannok är två av de fem författare som konkurrerar om priset.

De får Dynamostipendiet

Årets Dynamostipendier om 150 000 kronor går till Nina Beckmann och Karin Z Sunvisson.

Gyllenhaal lovar bättring – kommer till Sverige

1 timme sedan
"Underlig men underhållande". Det var Jake Gyllenhaals betyg på originalversionen av "Road house". Nu axlar han själv Patrick Swayzes roll som ärrad slagskämpe i en ny filmatisering.

Indieartister växer på Spotify

3 timmar sedan
Ungefär hälften av alla pengar som Spotify betalade ut i ersättning under fjolåret genererades av oberoende artister, så kallade independentartister, meddelar musiktjänsten i ett pressmeddelande.

Elinor Torp får Stig Dagerman-pris

igår 19:08
Journalisten och författaren Elinor Torp tilldelas årets Stig Dagerman-pris för att hon "riktar ett obevekligt ljus in i det svenska välfärdssamhällets skuggsida", skriver Älvkarleby kommun i ett pressmeddelande.