Lördag 29 Jan
Stockholm

Tuffare vapenlagar i Tyskland

Med anledning av Winnendendådet har Tyskland skärpt vapenlagarna.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Med anledning av Winnendendådet i mars enades Tysklands regering på onsdagen om skärpningar i vapenlagarna. Något paintball-förbud blir det inte, men inrikesminister Wolfgang Schäuble antyder att det kan komma senare.

Bland annat blir det nu hårdare regler för hur skjutvapen förvaras i hemmen, en amnesti för inlämning av illegala vapen, och mer satsning på att upprätta ett rikstäckande vapenregister.

– Med ändringarna i vapenrätten försvårar vi för ungas tillgång till vapen och säkerställer att bara den som är berättigad har tillgång till vapen, säger Schäuble.

Det har talats om att förbjuda krigsleken paintball. Men Schäuble säger till Neuen Osnabrücker Zeitung att även om det finns bra argument för ett förbud skulle en sådan åtgärd väcka "svåra författningsrättsliga frågor". Så ämnet får vänta.

17-årige Tim Kretschmer, som i mars i år sköt ihjäl nio elever, tre lärare och tre förbipasserande i Winnenden i sydvästra Tyskland, kom över sin pistol i hemmet där hans far förvarade den i sovrummet.

Parlamentet i Berlin väntas klubba lagskärpningarna före sommaruppehållet.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela