Mark Levengood
Mark Levengood visar sitt lyxiga köp i Stjärnorna på slottet. - Foto: Stella Pictures, SVT. Bilden är ett montage.

Mark Levengood visar dyra köpet i Stjärnorna på slottet: "Känns inte mer än rätt..."

Det går minst sagt bra för Mark Levengood. I Stjärnorna på slottet så är det något riktigt dyrt som glimrar till – med en prislapp på över 100 000 kronor...


Mark Levengood, 59, är en av landets mest folkkära programledare – och det syns i hans lönekuvert. Han är verksam i flera bolag – bland annat aktiebolaget Hunk – som har tillgångar på 12 miljoner kronor. 

Han är även verksam i flera bolag med sin ex-make Jonas Gardell där det finns miljontals kronor i tillgångar.

Jonas Gardells avslöjande om Mark Levengood: "Jag var medberoende – det sitter väldigt djupt"

När Mark gästade Daniel Redgerts podd så berättade han mer om hur han hanterar sina pengar.

– Jag har eget bolag så jag betalar ut min lön. Sen har vi en deal att om mina pengar tar slut så fyller jag på. Men jag tar ut ganska mycket. Jag är väldigt dålig på pengar, sa han då.

Mark Levengood i Stjärnorna på Slottet. Bildkälla: SVT

Prinsessan Madeleine visar kärleksgåvan från Chris O' Neill: "Kaxigt och dyrt"

Mark Levengood i Stjärnorna på slottet

Mark Levengood är en av deltagarna i årets säsong av Stjärnorna på slottet. Det är den artonde säsongen av SVT:s flagskepp, och andra stjärnor vi ser i 2024:s upplaga är Caroline af Ugglas, Marcus Samuelsson, Sanna Nielsen och Pernilla Wiberg.

Den uppmärksamma har kanske noterat att det är något som glittrar lite extra på Mark Levengoods handled – och ja, vad är det egentligen vi ser?

Klock och smyckesexperten Hanna Hellberg hörs i både Smyckespodden och klockpodden Klocksnack med Denke & Berns. För Nyheter24 berättar hon mer om vad det är för godbit som Mark sitter på.

Mark Levengood i Stjärnorna på slottet. Bildkälla: SVT

Vad är det vi ser på Marks handled exakt?

– Mark bär en klocka som ungefär samma ikonstatus som han själv – en Rolex Datejust!, säger hon och går in på detaljerna:

– Marks klocka är i 36 millimeter stor, och är tillverkad i en blandning av rostfritt stål och guld, med en jubilee-länk. Marks klocka har det som Rolex kallar fluted bezel där ringen runt urtavlan är räfflad snarare än slät, och diamanter på den blå vignettetavlan – där man får en gradient från det blå i mitten till svart längst ut i kanten. Jag är ganska säker på att referensen heter 16233 – vilket betyder att klockan tillverkades någon gång mellan 1988 och 2005, eller så är det 16013 – vilket är föregångaren, och i så fall köpte han den troligen vintage, säger Hanna till Nyheter24.

Mark Levengood och Jonas Gardell år 2012. Bildkälla: Mikael Fritzon/TT Bild
Mark Levengood med sin tjusiga klocka. Bildkälla: Annika af Klercker/TT Bild

Klockan har synts på Marks handled sedan omkring år 2010, och har hängt med allt från i tv-sändningar så som kronprinsessan Victorias bröllop till röda mattan-tillställningar och Pride-parader med ex-maken Jonas Gardell.

Vad säger valet av klocka tycker du?  

– Det känns inte mer än rätt att en av våra mest älskade och kända ikoner bär en av de mest älskade och ikoniska klockorna som tillverkats. Det känns också on brand att Mark har valt ett av de mer glamourösa utförandena av modellen – med extra strössel och en dramatiskt färgskiftande tavla. Det hade liksom inte passat honom med en ren stålklocka på oysterlänk eller med en basic tavla i svart eller silver, säger Hanna till Nyheter24.

Smyckesexperten Hanna Hellberg. Bildkälla: Hanna Hellberg

Ungefär vad kostar en sån här ny?  

– Klockan tillverkas inte just nu med samma tavla som Mark har, men den går att få med helsvart tavla och i övrigt samma utförande – då kostar den 177 000 kronor. Vill man ha samma klocka som Mark, så finns samma referens att få tag på på andrahandsmarknaden och då ligger priset på någonstans mellan 70 0000 och 110 000 kronor, säger Hanna Hellberg till Nyheter24.

Tidigare har Nyheter24 skrivit om Carolina Gynnings otroligt dyra Rolex – som hon till slut inte vågade ha på sig för att den var så dyr.

En annan svensk kändis som unnat sig en trevlig klocka är Anders "Arga snickaren" Öfvergård – och enligt experten är den "typisk manlig"

Stjärnorna på slottet sänds på SVT 1 lördagar klockan 20.00

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!