Måndag 18 Okt
Stockholm

Thorsten Flinck ställer miljonkrav på Björkman

SVT och schlagergeneralen Christer Björkman hårdsatsar på värvningskampanjen. Men Flinck är trogen vänsteridealen tills miljonvallen spräcks.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

SVT och Christer Björkman har satt igång en omfattande övertalningskarusell för att försöka få dramatikern och skådespelaren Thorsten Flinck att ställa upp i Melodifestivalen. Men Flinck, som är trogen sina ideal och är en röda fanors man, vägrar att ställa upp i tävlingen av politiska skäl.

– Det här handlar om historia. Sverige valde 1969 att skicka ett bidrag till schlager-EM-tävlingarna i diktatorn Francos Spanien. Detta trots att han vid tidpunkten lät garrottera oliktänkande socialister och knäckte benen på deras barn, säger Flinck till Expressen.

Sverige skickade vid tidpunkten, 1969, Tommy Körberg till Madrid och Teatro Real för att tävla med "Judy och min vän" i Eurovisionsschlagerfestivalen. Beslutet drog ut på tiden på grund av den politiska situationen.

– Ett sånt övergrepp går inte att glömma. Senare stod dessutom Sylvia Vrethammar, som ingick i kören då, och sjöng "Viva Espania". Och ställer man sig bakom Melodifestivalen ställer man sig bakom det som hände då. Men det är klart, erbjuder de mig rätt summor pengar kan jag överväga att ändra mig, säger Thorsten Flinck till Expressen.

SVT har gjort allt mer intensiva närmanden och försökt värva Flinck till tävlingen. Och även idealen har ett pris. Tanken är då att ett skivbolag går in och finansierar uppgörelsen.

– Om jag får en miljon kronor kommer jag att vara med. Och det börjar närma sig den summan ska du veta. De är snart uppe i åtminstone hälften, säger Flinck till Expressen.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela