Fredag 24 Sep
Stockholm

"Jag dricker inte mer än medelsvensson"

Thorsten Flinck har börjat ett nytt hälsosammare liv.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

I kväll sänds tevepjäsen Maskeraden om teaterkungen Gustav III i TV4. Regissör och huvudrollsinnehavare är den skandalomsusade skådespelaren Thorsten Flinck.

Rollen som kungens son, Gustav IV Adolf, görs av Flincks dotter Happy Betty Jankell-Flinck, 15. Döttrarnas skådespelarambitioner är dock något som 48-åringen har kluvna känslor till.

– Båda mina döttrar är begåvade skådespelerskor. Som yrkesman uppmuntrar jag teaterintresset, men som pappa är jag emot det. Det är tufft för kvinnor i den här branschen. Konkurrensen är stenhård och åtta av tio huvudroller skrivs för män. Det finns mycket svärta i mitt yrke som är svårt att skaka bort, säger Flinck till Aftonbladet.

Anledningen till att han ändå gav rollen till Happy var bland annat den slående likheten mellan dottern och regenten.

– Ett skäl var det rent utseendemässiga, Betty har ögon som är väldigt lika Gustav IV Adolfs. Det andra skälet var förstås att Betty helt enkelt är en väldigt duktig skådespelerska, och jag visste att hon skulle passa för rollen, säger Flinck till Dagens Nyheter.

Flinck har i hela sitt liv varit fascinerad av 1700-talsmonarken och hyser förhoppningar om att få skriva en doktorsavhandling om konungen.

– Jag har varit besatt av Gustav III sedan jag var en liten pojke. Jag läser fortfarande allt jag kommer över och jag vill doktorera i ämnet. Tyvärr misstänker jag att det är lågt i tak i den akademiska världen, berättar skådespelaren i en intervju med Aftonbladet.

Åren som hemlös missbrukare uppges nu vara över. Flinck har en fast adress i Bromma, äter hälsosamt och tränar nuförtiden regelbundet.

– Vi vet alla hur jag brukade fly verkligheten förr. I dag har jag inget behov av några substanser. Jag använder inte narkotika och jag dricker inte en droppe mer alkohol än medelsvensson. Teaterscenen och b-deckare är mina enda laster, säger Thorsten Flinck till Aftonbladet.

Thorsten Flinck och Liam Norberg tar en åktur genom Stockholm:

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela