Rapport från Robinsons andra vecka

Jarmo sket på sig och Bea blev slagpåse i andra veckans Robinson.


Det är inte råttor, mosquitos och vilda djur som hotar i Expedition Robinson. Snarare tvärtom. För det "finns ingenting alls att äta i träskmarkerna", enligt Mika som redan var mager vid programmets början.

Därför var det av stor vikt att vinna första tävlingen - vinnarlaget skulle få lämna träskstranden till förmån för en ny strand. "Mika är en sån som hittar en alfahanne och blir hans svans", sa Erik den röde. Han visste inte vilken hans egen roll skulle bli.

För att dela in lagen bands hela gruppen upp som om de vore kannibalers byten. Två bödlar valdes ut för att börja "hugga ner" en var, som då fick hugga ner nästa och så vidare tills man fått sin sista man. Sist att huggas ner var Bea och den frispsråkige Erik den röde som lunkade moloket mot stranden. Erik kom sist och hamnade därmed i förlorande laget Pangana, som fick göra sig hemmastadda i träsket.

I den andra tävlingen fick lagen springa i en hinderbana i träsket samtidigt som de bar på en stor stock. Förra tävlingens förlorare Gapana tog nu hem denna blöta prövning. De väl användbara varor som de vann firade de med en ramsa från Ronja Rövardotter.

Jarmo, som förätit sig på havstång, ville verkligen vinna. Tången gjorde dock honom lös i magen och under slutruschen "sket han på sig", vilket han berättade om med ett leende. Om det var därför hans lag förlorade framgick inte men Jarmo vågade äta skräp trots det och petade i sig både myror och larver.

Det var även lite dramatiskt när Lukas verkade sugen på Nina, som låg och solade i bikini. Men det visade sig vara av taktiska skäl vilket framkom när Christian berättade om "grabbpakten". Som förlorande lag var de tvungna att rösta ut en medlem. Det blev ödlemördaren Bea som mobbades ut. Men pakt-Christian fick en förvarning om hur hans paktbyggande låg till då han själv fick två röster.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!