Med ett USB-minne kunde Mikael ändra layouten på Willys självscanningskassor.
Med ett USB-minne kunde Mikael ändra layouten på Willys självscanningskassor. - Foto: TikTok/michaelnevernotcum/Privat

Mikael hackade Willys-kassor med USB-minne: "Blev förvånad"

Nu har Mikael Johansson varit i farten igen med att sprida lekfulla och värmande budskap på ett otippat sätt. Den här gången var det Willys självscanningskassor som laddades med nya budskap.


Inför årets valspurt dök det upp en rad fejkade valaffischer med satiriska budskap som blev en snackis i sociala medier. Bakom kreationerna med partiledarnas ansikten var Mikael Johansson, som då var mitt uppe i att starta en PR- och marknadsföringsbyrå under namnet Swinton International GmbH.

Då kunde man bland annat se före detta statsminister Magdalena Andersson posera på valaffischer med nya budskap som: "Nu laddar vi pistolerna med snällhet". Här går det att läsa mer om de fejkade affischerna!

Nu har Mikael Andersson varit i farten igen och spridit nya peppande budskap. Den här gången var det inget mindre än Willys självscanningskassor som fick nytt utseende.

Mikael Johansson satte sin prägel på Willys

I en ny TikTok-video går det att se Mikael som var på Willys i centrala Stockholm. Där pluggade han in ett USB-minne i mataffärens självscanningskassor och satte sin egen prägel på skärmarna.

Kassorna laddas sedan med flera värmande och något djärva hälsningar som: "Tack för att du självscannar på Willys! Du är fortfarande en 10:a för oss", "F**k han kommer göra det, han kommer självscanna" och "King du e som självscannar".

Mikael inspirerades av TikTokaren Von Tilander som hoppat på trenden "han är en tia men..", varpå hon i en av sina senaste TikTok-videos hintade till matkedjan Willys och skrev "Han är en 10a men självscannar på Willys".

– Jag tyckte trenden som Von Tilander startade var rolig och jag ville sätta min egen spinn på den. Jag driver en marknadsföringsbyrå och som en del av vår egen marknadsföring gör vi kampanjer åt ofrivilliga företag. Hade Willys varit lite snabbare på bollen hade de kunnat göra det här och få gratis PR och goodwill, säger Mikael Johansson till Nyheter24.

Willys-personal ville se en uppföljare

Mikael berättar att han själv blev förvånad över att han kunde koppla in sitt USB-minne och föra över sin egendesignade layout till Willys skärmar.

– Jag blev väldigt förvånad, det känns som en riktig blunder att de inte stängt av I/O:n på kassorna.

Dagen efter Mikaels "bus" var han tillbaka på Willys och filmade en uppföljare, då hjälpte även personal på livsmedelskedjan till med att filma.

– Det var varmt uppskattat. Nu verkar det dock som att Willys kanske har åtgärdat möjligheten att koppla in USB-minnen.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

IS uppges ha dödat syriska soldater

Sverige återlämnar kranier till Finland

Karolinska institutet (KI) ska överlämna 82 kvarlevor av finländskt ursprung till Finland, har regeringen beslutat.

Netflix krossade förväntningarna

igår 22:16
Netflix krossade marknadens förväntningar under det första kvartalet, visar strömningsjättens delårsrapport.

Soldater varnas efter fylleri på Livgardet

igår 22:10
Tre soldater på Livgardets regemente i Kungsängen varnas av Försvarsmakten efter ett fylleslag en kväll i mars, rapporterar Mitti.

Trump vinnare på dyster New York-börs

igår 22:08
Det går tungt på Wall Street. För femte handelsdagen i rad stängde New York-börsens breda index, S&P 500, på minus – ned 0,2 procent. Det är den längsta svackan sedan i oktober, enligt CNBC.

Svenske miljardärens hustru död

igår 22:08
Julia Rausing, Tetra Pak-arvingen Hans Kristian Rausings andra fru, har avlidit efter en längre tids sjukdom, meddelar familjen i ett uttalande.