Kvinnan i lamakoftan som försvann i maj i år är nu identifierad.
Kvinnan i lamakoftan som försvann i maj i år är nu identifierad. - Foto: Polisen

Mysteriet om kvinnan i lamakoftan är löst – nu är hon identifierad

Skånepolisen har sökt över hela Europa för att lösa mysteriet med den döda kvinna som hittades i Söderåsens nationalpark. Med hjälp av ett gömt paket som hittats i skogen är nu kvinnan identifierad.


Det var den 22 maj som vandrare hittade en död kvinna i Skäralid i Söderåsens nationalpark i Skåne. Polisen har sedan dess försökt identifiera kvinnan. Kvinnans dna skickades även till flera länder runtom i Europa i hopp om ett avslut.

"Utifrån hur hon var klädd kan man dra slutsatsen att hon vistats utomhus under en längre tid", skrev polisen på sin hemsida i slutet av augusti.

Då fanns det även en blå och vit damcykel som eventuellt kunde sättas i samband med kvinnan. I anslutning till kroppen hittades också flera vattenflaskor som var lindade med svart tejp. 

Kvinnan var inte anmäld försvunnen

Med hjälp av ett tandkort och ett körkort som hittats i ett gömt paket kan man nu fastställa hennes identitet.

"Kvinnan har varit boende i nordvästra Skåne, men en tid innan hon anträffades avliden hade hon flyttat till en annan del av Skåne. Hon var inte anmäld försvunnen", skriver polisen på sin hemsida.

Kvinnan hade en omsorgsfullt packad ryggsäck och hade med sig en säregen blå kofta prydd med lamadjur. Den påminner om en tröja i peruansk stil som blev känd som "Dianatröjan" efter att den unga prinsessan Diana klätt sig i en sådan tröja.

Polisen misstänker inget brott och anhöriga har underrättats.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!