Svenne Hedlund återhämtade sig aldrig efter covid-19.
Svenne Hedlund återhämtade sig aldrig efter covid-19. - Foto: Per Larsson/TT

Björn Ulvaeus om sorgen efter Svenne Hedlund: "Väldigt tungt"

Under sin medverkan i Nyhetsmorgon får Björn Ulvaeus beskedet om att hans tidigare kollega och vän Svenne Hedlund gått bort.


Under lördagen framkom det att sångaren och låtskrivaren Svenne Hedlund gått bort efter en tids sjukdom. Han blev 77 år gammal.

Svenne Hedlund blev 77 år gammal

Tidigare ABBA-legenden Björn Ulvaeus gästade Nyhetsmorgon under lördagen och fick under sin intervju beskedet om att hans kollega avlidit.

– Jag kände honom väl, så det är väldigt tungt. Jag hade ingen aning om att han var dålig, säger han i programmet. Han hade en otrolig ”impact” under 60-talet ett tag. Han var utan konkurrens den mest populära popfiguren, säger Björn.

Enligt honom var Sven alltid ödmjuk, och lät aldrig kändisskapet stiga honom åt huvudet.

– Han var min vän och kollega i 54 år. Allt har gått så fort, det är svårt att samla tankarna och säga hur jag kommer minnas Svenne. Men han var en av de snällaste personerna jag någonsin träffat, säger han i Nyhetsmorgon.

Vem är Svenne Hedlund?

Sven Ove "Svenne" Hedlund föddes 1945 i Solna.

Arbetade som busskonduktör innan han slog igenom som sångare i Hep Stars på 1960-talet.

Bildade duon Svenne & Lotta tillsammans med hustrun Charlotte Walker, som har artistnamnet Lotta Hedlund och som han var gift med fram till 2014. Tävlade i Melodifestivalen 1975 med "Bang en boomerang" samt 2000 med "Bara du och jag".

Från 2005 gjorde Svenne Hedlund även shower tillsammans med The Cadillac Band, där han bland annat spelade Elvislåtar.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!