Elin Holmsten har ett halvår kvar att leva. Hennes bröllop blir ett sista firande och farväl.
Elin Holmsten har ett halvår kvar att leva. Hennes bröllop blir ett sista firande och farväl. - Foto: Privat/Maria Broström

Cancersjuka Elin, 22, fick sitt drömbröllop i kärlekens tecken

Cancern Elin Holmsten trodde sig ha övervunnit kom tillbaka – den här gången obotlig. För att fira livet i sitt slutskeede, planerade hon ett bröllop och ett sista farväl. Nu har hon gift sig med sin kärlek Albin.


Elin Holmstens, 22, livsöde har gjort avtryck på flera personer som läst om hennes kamp mot den obotliga cancern. När Nyheter24 senast var i kontakt med Elin berättade hon om det mörka besked hon fått enbart några timmar innan intervjun – hon har bara ett halvår kvar att leva.

– Jag tänker mycket på om döden gör ont. Jag är inte troende på något sätt men jag hoppas på att jag efter döden kommer till något liknande som Nangijala och att man får träffa de man förlorat, sade Elin Holmsten till Nyheter24 då.

Då hade även Elin blivit erbjuden cellgiftsbehandling men bestämde sig för att tacka nej. Behandlingen kan förlänga hennes liv i upp till 2,5 år, men som enligt Elin skulle innebära en sista tid i smärta och försämrad livskvalitet. I stället kommer hon ta emot strålbehandling i syfte av smärtlindring den sista tiden.

"Många tårar rann"

Trots dödsdomen fanns något desto ljusare och varmare som Elin såg fram emot – ett bröllop och ett sista farväl i kärlekens tecken.

Förberedelserna var många inför bröllopet och Elin kämpade på trots sina smärtor med den livskraft hon besitter och den 3 december var det dags. Då gifte hon sig med sin kärlek Albin Fagrell, 25. Hand i hand gick de fram till altaret och förenades i den värld de tillsammans satt i rörelse. 

– Bröllopet var magiskt, många tårar rann både när Albin såg mig första gången, i kyrkan och på middagen när alla otroligt fina tal hölls.

"Livet som gift känns fantastiskt"

Inför bröllopet hade Elin skapat en insamling där man med valfri summa kunde hjälpa till att bidra så Elin och Albin kunde få ett magiskt bröllop. Och insamlingen fick stort gehör, i skrivande stund har insamlingen nått 160 241 kronor.

– Jag vill tacka alla som donerat med djupet av mitt hjärta. Jag är helt mållös hur fina alla människor är som donerat till min sista tid i livet. Vill krama om er var och en om det hade gått!

Elin och Albin säger ja till varandra. Foto: Maria Broström

Elin berättar att de pengar som inte användes under bröllopet kommer gå till att få livet att fungera i vardagen med sjukskrivningar och en eventuell bröllopsresa.

– Livet som gift känns fantastiskt, även om de inte är så stor skillnad i vardagen kommer jag i resten av mitt liv få kalla Albin för min man och bära ringen som bevis för vår kärlek.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Attack mot militärbas i Irak

Åstorp: Polisen rapporterar om rattfylleri

3 timmar sedan
"Misstänkt rattfylleri på Rv 21.", skriver polisen på sin hemsida.

Då kan bitcoinutbudet halveras

3 timmar sedan
Det har spekulerats vilt om när den kommer – utbudshalveringen av kryptovalutan bitcoin. Någon gång under veckan har varit riktmärket, en vecka som nu börjar närma sig sitt slut.

Polisen rapporterar om brand, Nacka

3 timmar sedan
"Bilbrand i Fisksätra.", skriver polisen på sin hemsida.

Teknikbolagen sänkte Wall Street

igår 22:12
Teknikbolagen agerade sänke när Wall Street avslutade handelsveckan i moll. Nasdaqs kompositindex backade över 2 procent.

Kundtjänstens VÄRSTA typ av kund: "Avsluta samtalet"

igår 21:50
Kundtjänstpersonal pratar med en mängd olika typer av personer. Kundtjänstmedarbetaren Marielle Grääs berättar för Nyheter24 att de flesta är trevliga men att det finns en typ som får personalen att sätta ner foten.